CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadores i usuaris paralitzen el tancament de 3 dies a la Vall d’Hebron.

Dimarts, 25 octubre, 2011

Treballadores i usuaris del hospital Vall d'Hebron hem aconseguit la paralització dels 3 dies de tancament que el gerent ens havia imposat.

Centenars de treballadores i veïns van demanar el passat dia 21 la presència del gerent, sr. Raventós, per exigir que el hospital no es tanqui. A més van tallar la Ronda per fer visible que la defensa de la Sanitat Pública és de tothom.

Ahir dia 24, després de dues hores de reunió, el Sr. Raventós va signar un document en el que explicita que no es tancarà la Vall d'Hebron.

La gerència dels hospitals de la Vall d'Hebron volia imposar a treballadores i usuaris el tancament de Consultes Externes i Quiròfans per tal de reduir el dèficit econòmic. Aquest tancament de cinc dies al llarg del 2.011, havia de començar el dia 21 d'octubre.

Aquest tancament no justificat, no consultat ni consensuat amb usuaris ni treballadores, propietaris de la institució de salut en quan servei públic al servei de la ciutadania, no servia per resoldre el dèficit econòmic del Vall d'Hebrón, és contrari al dret a la salut i allargaria les llistes d'espera.

Nosaltres, treballadors i usuàries de la Sanitat Pública tenim la convicció de que cal augmentar i no reduir el pressupost a la sanitat, que a Catalunya és només del 4,4% del percentatge del PIB, front el 7% de la UE.

I, tenim la convicció de que per afavorir l'estat de salut de la població catalana cal augmentar els impostos de les rendes més altes, reduir el frau fiscal, reduir la evasió fiscal, així con reestructurar tot el sistema sanitari. Justament tot el contrari del que fa el govern de la Generalitat.

Un cop més, la lluita és l'únic camí.

Malgrat tot, treballadores i usuaris convoquem el dia 31 d'octubre a les 11 hores a les escales de la Vall d'Hebron per tal de continuar la nostra lluita en defensa de la sanitat pública.

NI ACOMIADAMENTS, NI RETALLADES SALARIALS, NI RETALLADES DE SERVEIS.

TREBALLADORES I USUARIS EN DEFENSA DE LA SANITAT PUBLICA.


Article a la LAMALLA.CAT

Els veïns eviten que la Vall d'Hebron tanqui parcialment

Els dies 9, 27 i 30 de desembre no hi haurà les aturades previstes, tal com va succeir divendres passat

Representants veïnals i usuaris de l'Hospital Vall d'Hebron s'han reunit aquest dilluns amb el gerent del centre hospitalari, de qui han obtingut el compromís de no tancar parcialment durant els quatre dies previstos inicialment per ajustar la despesa. Els veïns han reclamat que s'aturin les retallades i que no es tanquin els quiròfans ni les consultes durant tota una jornada, només quatre dies després que el centre sanitari suspengués les consultes externes.
Notícies relacionades

Així, els dies 9, 27 i 30 de desembre no hi haurà aturades parcials, com va succeir divendres passat, quan es van reprogramar 2.700 visites. Això sí, el 31 d’octubre vinent sí que s’hauran paralitzar part dels serveis mèdics, tal i com estava previst, ja que és una data pròxima i no hi ha temps per reconsiderar la mesura, segons ha informat el digital BTVnoticies.cat.

En aquesta ocasió, però la lluita veïnal també ha aconseguit que hi hagi un nombre de professionals que atenguin els pacients que tinguin visita per aquell dia i s’apropin a l’hospital. Recordem que la direcció del centre va decidir reduir els serveis mèdics per ajustar-se a la retallada que li imposen des de l’Institut Català de la Salut.

A la trobada hi han assistit vuit representants dels vuit barris que envolten el centre hospitalari juntament amb el gerent de l’Hospital, un representant del Consorci de Barcelona i el director assistencial del Vall d’Hebron. Una cinquantena de persones han esperat al vestíbul de l’hospital el resultat de la reunió. I el resultat és que finalment l’hospital no aturarà parcialment l’activitat tres dels quatre dies que tenia previst.