CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors de Cominal tallen l´eix a Sallent durant dues hores

Dilluns, 16 març, 2009

Bages

Treballadors de Cominal tallen l´eix a Sallent durant dues hores.

Unes 200 persones, entre les quals els 70 treballadors que l´empresa Cominal, de Sallent, ha deixat sense feina, van tallar ahir l´eix del Llobregat a l´alçada de Sallent en direcció a Manresa. És el segon cop que els treballadors, en lluita per trobar una sortida a la seva situació, tallen la carretera. El tall va ocasionar llargues retencions.

JORDI CUMPLIDO / SALLENT

Era previst que el tall, que va començar a les 5 de la tarda, s´acabés a les 6, però els manifestants van allargar l´acció fins a les 7, i la policia va intervenir obrint el pas als vehicles intermitentment.

La policia va intentar dissuadir els manifestants en diverses ocasions, però aquests van tornar a la carretera una vegada i una altra, fins que es va donar l´acció per acabada. El punt més calent de la concentració va arribar a les 6 de la tarda, quan vuit agents antiavalots van situar-se al marge de la carretera, davant els manifestants, per impedir que aquests interrompessin el pas als cotxes.

Fa tres mesos que l´empresa Cominal va deixar sense feina els 70 treballadors, que encara ara no poden cobrar el salari ni l´atur, ja que l´empresa no ha tancat oficialment.

Els manifestants van proferir insults contra l´amo de l´empresa, Josep Lucea, contra qui no descarten emprendre accions legals pel que consideren un tancament il·legal de l´empresa. Líders de la manifestació van assegurar a aquest diari que l´empresa no està en fallida i que, per tant, no hi ha motius per tancar. Una de les pancartes deia: «Cominal tanca a ple rendiment».

La manifestació es va fer sota les consignes de la sindical CGT, ja que els treballadors han abandonat UGT i CCOO per «no haver estat a l´alçada».

Font: Regio7