CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors de Cominal tallen l´eix a Sallent durant dues hores

Dilluns, 16 març, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Bages

Treballadors de Cominal tallen l´eix a Sallent durant dues hores.

Unes 200 persones, entre les quals els 70 treballadors que l´empresa Cominal, de Sallent, ha deixat sense feina, van tallar ahir l´eix del Llobregat a l´alçada de Sallent en direcció a Manresa. És el segon cop que els treballadors, en lluita per trobar una sortida a la seva situació, tallen la carretera. El tall va ocasionar llargues retencions.

JORDI CUMPLIDO / SALLENT

Era previst que el tall, que va començar a les 5 de la tarda, s´acabés a les 6, però els manifestants van allargar l´acció fins a les 7, i la policia va intervenir obrint el pas als vehicles intermitentment.

La policia va intentar dissuadir els manifestants en diverses ocasions, però aquests van tornar a la carretera una vegada i una altra, fins que es va donar l´acció per acabada. El punt més calent de la concentració va arribar a les 6 de la tarda, quan vuit agents antiavalots van situar-se al marge de la carretera, davant els manifestants, per impedir que aquests interrompessin el pas als cotxes.

Fa tres mesos que l´empresa Cominal va deixar sense feina els 70 treballadors, que encara ara no poden cobrar el salari ni l´atur, ja que l´empresa no ha tancat oficialment.

Els manifestants van proferir insults contra l´amo de l´empresa, Josep Lucea, contra qui no descarten emprendre accions legals pel que consideren un tancament il·legal de l´empresa. Líders de la manifestació van assegurar a aquest diari que l´empresa no està en fallida i que, per tant, no hi ha motius per tancar. Una de les pancartes deia: «Cominal tanca a ple rendiment».

La manifestació es va fer sota les consignes de la sindical CGT, ja que els treballadors han abandonat UGT i CCOO per «no haver estat a l´alçada».

Font: Regio7

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció