CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors de la funció pública fan tancades a les universitats i seus de la Generalitat

Divendres, 3 febrer, 2012

Protesten per les retallades salarials, la pèrdua de drets laborals i la reducció indiscriminada de plantilla que han d’afectar els treballadors públics. Tancades a la UB, la UPC, la URV i a seus d'organismes de la Generalitat de Barcelona, Tarragona i Girona.


Delegats de les seccions sindicals de CCOO, UGT, CGT, CAU-IAC, CSIF i CSC, amb recolzament del professorat, és a dir, el personal docent i investigador (PDI) i del personal d’administració i serveis (PAS), van ocupar el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), el rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) a les 12 del migdia de dijous. Les tancades han durat 24 hores, fins divendres a les 12 del migdia però la tancada a la UPC es va suspendre perquè van tancar la universitat per l'onada de fred, igualment com va pasar amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que va estar desallotjada per la neu abans que es comencés la ocupació.

Per altra banda, dijous es reunia la mesa sectorial del personal d’Administració i Tècnic de la Generalitat però la Directora General de la Funció Pública, Susanna Bouis, va abandonar la mesa de negociació. Com a conseqüència els delegats de la mesa sectorial es van tancar a la mateixa Direcció General de la Funció Pública. En recolzament, una trentena de sindicalistes de CCOO, UGT i IAC es van tancar durant 24 hores a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la seu de la Generalitat a Girona i a Tarragona van ocupar la Delegació del Govern. A Lleida van intentar la mateixa acció que a Tarragona, però el Mossos els ho van impedir i van plantar una tenda i van acampar al vestíbul de la Delegació del Govern de la Generalitat. A la tarda, una manifestació dels representants dels funcionaris davant la seu de Serveis Territorials de la Generalitat a Barcelona va accedir a les instal·lacions i van ocupar la seu.

Protesten per les retallades salarials que es preveuen a la Llei de Pressupostos Generals de Catalunya pels treballadors públics, per la supressió de drets laborals, amb l’anul·lació d’Acords, Convenis i Pactes que estan contemplats al projecte de llei de d’Acompanyament, i per la “reducció indiscriminada” de plantilla que es preveu, tan de PAS com de PDI.

Els estudiants i treballadors universitaris entenen que totes aquestes mesures que se’ls volen imposar des del Govern signifiquen un “atac brutal contra l’autonomia universitària” i fan inviable una universitat pública, per tothom i de qualitat. Per això demanen als rectors de la UB, la UPC i la URV que es posicionin clarament i activa a favor de la universitat pública i de qualitat, exigint els pressupostos necessaris que permetin el personal suficient amb condicions de treball dignes.

Notícia extreta del web de El Triangle:

www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/02/sindicats_d_estudiants_professors_i_pas_ocupen_els_rectorats_de_la_ub_la_upc_i_la_urv_28095.php

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció