CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors de la GISS subcontractats per INSA porten tres mesos sense cobrar

Dijous, 24 abril, 2014
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Al voltant d'una vintena de treballadors i treballadores de la Gerència d'Informàtica de la Seguretat Social (GISS) van camí dels tres mesos sense cobrar a pesar de complir amb la seva jornada laboral diària.

Resulta especialment indignant que això passii en el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, la institució que suposadament hauria de vetllar pels nostres drets com treballadors i treballadores.

Fins al moment cap de les parts implicades, GISS, INSA (l'adjudicatària del servei) ni ALBA Technology (empresa subcontractada per INSA) han estat capaces de donar una resposta digna a la situació que sofreixen aquests treballadors i treballadores. Les tres parts s'han limitat a mirar cap a l'altre costat i intentar passar-li la pilota a un altre.

La història és la següent: cada quatre anys surten a concurs una sèrie de Lots per a prestar servei en l'Administració, en aquest cas en la GISS. A aquest concurs es presenten diverses empreses, i després d'una sèrie de factors, es van adjudicant els lots. En l'últim concurs (2010) INSA va guanyar un d'aquests lots, concretament en el qual estan els i les treballadores afectades, el Lot 1.

Normalment quan guanya una empresa nova sol seguir treballant el personal que ja ho estava fent, INSA es va posar en contacte amb els i les treballadores per a informar-se de les seves condicions laborals i fer-los una oferta per a contractar-los i que així seguissin treballant en la GISS tal com venien fent fins a llavors amb l'empresa ALBA Technology.

Al final, la negociació es va portar a terme entre les dues empreses que van arribar a un acord perquè les i els treballadors seguissin treballant en la GISS però sense incorporar-se a INSA. És a dir, INSA i ALBA van signar una acord i els i les treballadores van ocupar el seu treball en la Gerència però contiunuant a ALBA, que va ser subcontractada per INSA. ALBA va signar amb INSA un “Acord marc per a prestació de serveis estàndard”.

Als dos anys del concurs, la GISS es reserva el dret de renovar o no el contracte a l'empresa adjudicatària per altres dos anys. Estem, doncs, a 2012 i el contracte va ser renovat fins a finals d'octubre de 2014. El cas, i aquí comença tot, és que ALBA Technology va convocar a una reunió al seu personal en la GISS a primers de març de 2014 per a dir-los que havia estat embargada per Hisenda, amb la qual té un deute d'un milió i mig d'euros, i que no pot pagar les nòmines.

Molt amablement, i fent-los “un favor”, ALBA els comunica que ha parlat amb INSA i que perquè puguin seguir cobrant les seves nòmines, els ofereix signar la baixa voluntària amb ALBA i així negociar les seves condicions amb una empresa que buscarà INSA perquè es faci càrrec del personal subcontractat en la GISS. Aquesta empresa en principi és PSS, qui els crida i els ofereix unes condicions abusives: no respecta res, ni sou, ja que els ofereix menys quantia, ni tipus de contracte, ja que són indefinits i els oferixen Obra i Servei, ni antiguitat en el lloc de treball.

De la vintena, la majoria diu que no, i PSS es desvincula del tema. INSA busca una segona empresa, General Programari, qui els crida per a oferir-los el mateix. Segueixen dient que no, i aquest és el punt en el qual es troben ara.

INSA en cap moment s'ofereix a contractar-los directament, a pesar de tenir un contracte amb ALBA i ser la responsable subsidiària. La postura d'INSA des del principi ha estat pressionar als i les treballadores d'ALBA perquè signin amb PSS o General Programari sota l'amenaça de ser substituïts/as.

De fet, ja hi ha hagut un petit grup de persones (uns cinc treballadors) que han cedit davant la pressió i han signat la baixa voluntària amb ALBA Technology i un nou contracte amb General Programari, perdent així gran part de les seves condicions, ja que perden l'antiguitat i el seu contracte passa d'indefinit a contracte per obra.

En cap cas INSA s'ha plantejat la subrogació d'aquests treballadors i treballadores i incorporar-los a la seva pròpia plantilla. La GISS tampoc ha ofert cap sortida a la situació a pesar de formar part del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Mentre, aquest grup de treballadors i treballadores van a per el seu tercer mes sense cobrar.

Secció Sindical CGT INSA Barcelona

http://cgtinsabcn.wordpress.com/2014/04/22/trabajadores-dela-giss-subcontratados-por-insa-llevan-tres-meses-sin-cobrar/

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print