CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors de l’Arxiu Històric de Barcelona denuncien l’Ajuntament per subcontractació irregular

Dimecres, 16 maig, 2007

Set treballadors de l’Arxiu Històric de Barcelona han denunciat l’Ajuntament de Barcelona per haver subcontractat la gestió del personal auxiliar de l’arxiu a empreses de gestió cultural que paguen un sou als treballadors que està molt per sota de l’estipulat per a aquesta categoria en el conveni de l’Ajuntament.

La situació afecta set auxiliars d’arxiu de la Casa de l’Ardiaca, que des del 1998 han estat subcontractats per dues empreses diferents, Fragment S.C.P. i Magma Serveis Culturals i han perdut en cada ocasió l’antiguitat acumulada.

El servei, que fins el 1998 feien els funcionaris, va tornar a sortir a concurs l’abril passat i els treballadors podrien passar a treballar per a una tercera empresa en 15 dies, tot i que el comitè d’empresa ha impugnat el concurs i el judici per cessió il·legal de treballadors s’ha de dur a terme el pròxim cinc de juliol.

L’advocat que porta el cas, Josep Pérez, considera que el servei d’auxiliar d’arxiu no es pot subcontractar perquè no és autònom, com podria ser un servei de neteja, sinó que és una categoria professional que forma part de l’estructura de l’arxiu, i sense la qual no s’entén la tasca dels altres.

La representant de CGT a la junta de personal de l’arxiu, Laura Coll, denuncia que el que passa allà no és un fet aïllat, sinó que és part de la política de l’Ajuntament encapçalat per Jordi Hereu, que després diu que està en contra de les empreses que paguen menys de 1.000 euros i dels subcontractes. Casos similars es viuen en empreses com l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), en la pràctica totalitat dels museus de Barcelona, en el servei d’informació telefònica 012, en els serveis socials de l’Ajuntament, en l’Institut Municipal d’Informàtica i en alguns serveis d’ensenyament.