CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors del metall es mobilitzaran el 22 de juliol a Tarragona, en defensa del conveni i contra la reforma laboral

Dijous, 18 juliol, 2013

COMUNICAT TREBALLADORS DEL METALL: ENS MOBILITZAREM DILLUNS 22 DE JULIOL A TARRAGONA

FAREM UNA CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DEL CONVENI DEL METALL I CONTRA LA REFORMA LABORAL, A LES 18,30 A L'ESTÀTUA DELS DESPULLATS (RAMBLA NOVA)

El passat 9 de juliol es va reunir la Comissió negociadora del Conveni del Metall de Catalunya. En aquesta reunió la patronal ha deixat clara la seva intenció d'augmentar la precarietat i fer retrocedir tots els nostres drets. Entre d'altres temes es neguen a pagar els endarreriments del 2012 i es neguen a pujar el salari ni un cèntim en els propers anys. Així mateix plantegen un xantatge en tota regla: o accepteu aquestes condicions o ens neguem a ratificar la continuïtat dels convenis (l'anomenada
ultraactivitat).

Aquesta ofensiva no està al marge de la reforma laboral del PP, que ataca durament els convenis: SI NO ES RENOVEN CADUQUEN i encara que es renovin L'EMPRESARI POT RETALLAR SALARIS I MODIFICAR LA JORNADA LABORAL si al·lega causes econòmiques, organitzatives o tècniques.

Tots els drets guanyats al carrer com els salaris vigents, la subrogació, la jornada anual de 1754 hores, el pagament del plus de parada, estan seriosament amenaçats. La patronal, el PP i CiU no en tenen prou amb abaratir l'acomiadament i fer fora a milions, augmentar els nostres ritmes de treball i empitjorar les condicions del dia a dia. No en tenen prou amb desmantellar la sanitat i l'educació públiques, augmentar el cost de la vida (només l'electricitat ha pujat un 70% en els últims quatre anys).

Volen pagar-nos sous miserables i esclavitzar-nos com als companys de Bangla- desh. I és evident que els drets que estem perdent, no serveixen per reactivar l'economia, sinó per a empobrir-nos encara més, mentre els capitalistes es fan més rics amb els fruits del nostre treball. No ho podem permetre!

Les direccions de CCOO i UGT van desconvocar la vaga en defensa del conveni del passat 23 de maig a canvi del fals compromís de la patronal de mantenir la seva vigència fins a acabar les negociacions. Aquest "compromís" recollit a l'Acta de la taula negociadora va ser presentat com un "gran èxit", però tal com dèiem alguns afiliats de CCOO, UGT i CGT de la Plataforma de Treballadors del Metall aquest trencava la unitat amb altres sectors en vaga aquest dia i no era més que paper mullat. Entre altres coses perquè en el punt 6 del Pacte Estatal sobre els convenis s'estableix que encara que es pacti mantenir-lo durant la negociació, qualsevol de les parts en qualsevol moment pot suspendre'l i instar l'arbitratge.

I és que EN UN MOMENT COM L'ACTUAL EN QUÈ NO PAREN D'ATACAR ELS NOSTRES DRETS, LA PATRONAL I EL GOVERN NO ACCEPTARAN RES SENSE UNA LLUITA FORTA, COM HO DEMOSTRA L'APROVACIÓ DE LA REFORMA O TOTES LES RETALLADES LABORALS. Porten molts mesos marejant la perdiu, però per què cediran si no tenen una mobilització massiva dels treballadors que els hi obligui?

La patronal ha llençat un atac contundent i l'única manera d'aturar-lo i guanyar aquesta lluita és amb un pla de mobilització igual de contundent, amb vagues ascendents i extensió a altres sectors. Per això des de la PLATAFORMA DE TREBALLADORS DEL METALL formada per afiliats de CGT, CCOO,UGT i treballadors sense afiliació sindical, defensem un conveni digne (que augmenti el nostre salari d'acord amb la inflació real i que protegeixi el nostre treball) i que hem de ser els treballadors, com van fer els nostres pares i avis els que decidim democràticament els aspectes centrals que afecten a la lluita pel nostre conveni i per les nostres condicions de treball.

Des de la Plataforma de Treballadors del Metall cridem a les direccions de CCOO i UGT a rectificar la seva política de pactes, a participar en aquesta concentració i a no acceptar cap retrocés. Perquè com es va veure en l'acord de la jubilació als 67 anys i en altres pactes, la patronal ens va treure aquests drets i ara vol més i demà si cedim tornarà encara a per més.

Tombem la reforma laboral!

Tombem el govern del PP!

Per un conveni digne!

PLATAFORMA DE TREBALLADORS DEL METALL

http://trabajadoresdecontratas.blogia.com

Telèfon 699 825 936

https://facebook.com/metaltarragona

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció