CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors dels museus de Barcelona es mobilitzaran el 21 de maig per exigir contractació directa als equipaments culturals

Dimarts, 17 maig, 2016

Des de fa uns anys hem vist com grans empreses s'han anat introduint dins les institucions culturals, segrestant les contractacions de personal, donant lloc a una forma de lucrar-se doblement perversa: no només es beneficien de gran part dels nostres salaris, sinó també dels impostos que paguem com a ciutadans per a mantenir aquestes institucions.

Per molt que l'actual govern hagi promès canviar la situació, ens seguim trobant amb situacions com:

- Dels 15-18€/hora que les institucions paguen per cada treballador/a, moltes vegades no en percebem ni un terç.

- En alguns centres es pressiona la plantilla per a que es treballi durant la Nit dels Museus, sense respectar el descans legal entre jornada i jornada.

- Molts treballadors i treballadores realitzen tasques per sobre de les funcions per les que han estat contractats. aquest és el cas dels caps d'equip, que són relegats a actuar simplement com a encarregats de Recursos Humans.

- Donada la naturalesa de la nostra feina, la major part de les lesions que aquesta produeix no són reconegudes com a accidents o malalties laborals, amb tot el que això comporta tant en termes de salut com en relació a la percepció de les baixes laborals.

- Davant les reivindicacions formulades per treballadors i treballadores, les empreses passen la pilota a les institucions, les quals es desentenen al·legant que no poden fer res ja que no constitueixen la part contractant.

Des de les seccions sindicals de CNT i CGT a Magmacultura SL, així com des del grup SUBculturals, convoquem a tots els treballadors i treballadores contractades per institucions culturals, tant públiques com privades, a una mobilització durant la nit del 21 de maig. Hora i lloc de trobada: davant del Born Centre Cultural a les 20.30h. Farem un recorregut passant per diverses institucions culturals per exigir el final de les subcontractacions i per fer-los saber que nosaltres també hi tenim molt a dir.

Ja n'hi ha prou de lucrar-se a costa de nosaltres!

Seccions sindicals de CNT i CGT i grup SUBculturals

Treballadors dels museus de Barcelona es mobilitzen

Treballadors dels museus de Barcelona es mobilitzen

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció