CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors/es de Parcs i Jardins interrompen el Ple Municipal de l’Ajuntament de Barcelona

Divendres, 24 juliol, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Avui dia 24 de juliol, un grup de treballadors/es del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins, hem interromput el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona, per a reclamar la contractació de personal necessari per a cobrir les vacances estivals de la plantilla, per a evitar així que es degradin les zones verdes per no rebre el manteniment adequat. Així mateix s'ha repartit fulls informatius als grups polítics i a la premsa i se'ls ha informat sobre els incompliments sistemàtics del Conveni, la contractació il·legal de Tècnics i les privatitzacions que s'estan efectuant en l'Institut Municipal tot això avalat per la Presidenta de Parcs i Jardins, la Sra. Imma Mayol.


Finalment els Delegats del Comitè d'Empresa quan han estat expulsats pel sr. Alcalde Jordi Hereu del Ple Municipal han cridant consignes com “menys degradació i més contractació” i “no a la repressió sindical” en referència a la sanció molt greu imposada al Secretari del Comitè d'Empresa.

Als ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

Les zones verdes públiques de Barcelona en perill.

A L’ESTIU DEFENSEM UN ALTRE COP EL VERD PÚBLIC.

Els treballadors i treballadores de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins ens veiem obligats a informar i denunciar d’una nova agressió perpetrada conta els parcs, jardins i zones verdes de Barcelona per part dels gestors de l’Institut, la Sra. Presidenta del mateix, Imma Mayol i l’alcalde de Barcelona, Sr. Jordi Hereu.

Davant l’arribada del període vacacional de la plantilla entre els mesos de juliol i setembre, la Direcció de l’Institut ha decidit contractar a 7 peons de jardineria per a realitzar les suplències a una plantilla que a dia d’avui ronda els 1050 treballadors/es, el que ve a suposar un contracte d’estiu per cada 150 fixes.

Els jardiners i les jardiners de la ciutat considerem que aquesta decisió és un insult i una greu negligència en la gestió del verd de la ciutat perquè suposa un perill i un greu risc de deteriorament de les esmentades zones verdes, al ser humanament impossible cobrir la tasca del personal de jardineria que estiguin en període de vacances amb tan sols 7 contractes de peó de jardineria, que per major escarni cobriran llocs de comercials (treballs per a d’altres empreses).

En anys anteriors, la Direcció de l’Institut venia realitzant una mitjana de 70-80 contractes d’estiu, insuficients per a les necessitats reals de manteniment, però que davant la contractació d’enguany sembla fins i tot generosa.

La plantilla de Parcs i Jardins considerem que la no contractació de personal per a el període estival suposarà:

- Deteriorament del verd públic, que pot arribar a ser irreversible en algunes zones.

- Degradació del servei públic municipal amb l’augment conseqüent de les queixes ciutadanes pel mal manteniment i “justificació” de la privatització del servei municipal.

- Augment i justificació de les inversions milionàries per a la remodelació i recuperació de parcs, alguns de molt recent inauguració, utilitzant invariablement l’excusa de manca de personal per a la justificació dels expedients.

En darrer lloc, entenem que un Ajuntament d’esquerres, governat actualment pel PSC i IC-Verds, no pot fer abandó de les seves obligacions envers la classe treballadora, en moments de greu crisi d’ocupació. Entenem que és un bé social dedicar esforços a la contractació del personal necessari per a cobrir les necessitats del servei públic de jardineria. El contrari és un acte d’insolidaritat que a la llarga resultarà més car per a la més car per a la ciutat, doncs es recorrerà a empreses privades per a recuperar els jardins que mai degueren quedar abandonats.

TREBALLADORS I TREBALLADORES, COMITÉ D’EMPRESA, SECCIONS SINDICALS DE CCOO, CGT, UGT, USOC DE PARCS I JARDINS DE BARCELONA.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció