CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors i treballadores de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona estan tancats des del 29 de novembre contra les retallades

Diumenge, 2 desembre, 2012

Des de dijous passat 29 de novembre, els treballadors i treballadores de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona han acampat al vestíbul per protestar contra les retallades, denunciar els efectes de les tisorades sanitàries al centre, contra el copagament i en defensa de la salut pública, a més de denunciar que els han tret la paga de Nadal, com als empleats públics, tot i que el centre depèn d'una fundació privada. Els treballadors del centre també protesten contra les retallades salarials aplicades des del juny de 2010, com la retirada del fons socials i dels ajuts per a la llar d’infants.

Des del juny de 2010 que aquest centre privat però d’ús públic pertanyent a la XHUP ha estat aplicant retallades en el seu pressupost, fet que repercuteix directament sobre la qualitat en l’assistència:

- Tancament de 84 llits: urgències saturades, altes precipitades i reingressos, i allargament de les llistes d’espera.

- Retallada en farmàcia hospitalària: els pacients han de venir més sovint a recollir medicació especial.

- Retallada en pròtesis i catèters, tancament de les consultes externes 11 dies laborables/any.

- Reducció de l’activitat a Radioteràpia, Radiologia, Medicina Nuclear i Hemodinàmica

- Tancament de quiròfans a la tarda, amb una reducció d’intervencions programades de 713 intervencions anuals (3 sessions quirúrgiques diàries)

Els procés de retallades i desmantellament dels serveis públics també s’ha focalitzat sobre els treballadors del centre. Des del mateix 2010, la Direcció del centre ha estat realitzant EROs encoberts sobre aquells treballadors eventuals, que es calcula que representaven quasi un terç del conjunt. Molts d’ells han vist finalitzats els seus contractes sense possibilitat de continuïtat.

Alhora, els treballadors fixes han vist reduït els seus salaris progressivament i s’ha vist augmentat de forma alarmant la rati entre professionals i pacients a nivells insostenibles.

L’últim atac ha estat l’acomiadament de 4 treballadors que tenien una vinculació d’entre 2 i 6 anys al centre, i que ha estat motivada per una voluntat de la Direcció d’Infermeria “d’exemplarització” davant el conjunt de treballadors.

Aquesta suma de retallades al sistema sanitari públic i d’agressions als seus treballadors, s’emmarca en una dinàmica general del Govern de la Generalitat d’aplicar polítiques privatitzadores amb l’objectiu de desmantellar el sector públic i l’estat del benestar, en benefici de les mútues privades.

Pretenen fer-nos creure que la Sanitat pública ha d’assumir i incorporar com a propis els interessos del sector privat, i que les retallades sanitàries són l’única via.

Mentrestant però, aquells que han estat col·locats al capdavant de la Sanitat pública pel mateixos que ens governen, encapçalen la llista de la vergonya: el cas Bagó, el cas Prat, el cas Manté, el cas Crespo i el cas Sant Pau, amb Ricard Gutiérrez com a protagonista, robant un mínim de 700.000 euros de la sanitat pública al llarg de 7 anys.

En les properes setmanes, altres centres com l’Hospital Vall d’Hebron o el Clínic podrien fer també tancades. De moment, el Comitè d’Empresa de l’Hospital Clínic ha convocat concentracions en torns de matí i tarda, els dies 3, 4 i 5 de 8-11h/14-16h.

Per una Sanitat pública i de qualitat! La lluita és l'únic camí!

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció