CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballadors i veïns de Furas en Piera es manifesten contra ERO

Divendres, 25 maig, 2007

Unes 500 persones, entre treballadors, familiars i veïns, han assistit a la concentració unitària organitzada per la plantilla de la factoria de Furas en Piera (Barcelona), segons han informat Efe fonts del comité d'empresa.

Barcelona, 25 maig (EFECOM).- La manifestació ha sortit des de les portes de la planta, en els afores de Piera, i s'ha dirigit fins a a l'ajuntament de la localitat, lloc en què s'han sumat familiars i veïns del poble per a solidaritzar-se amb la protesta.

Per a finalitzar l'acte, els tres sindicats presents en Furas han llegit un manifest en què demanen el manteniment de la producció en la planta.

Furas va presentar la setmana passada un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta 112 treballadors de les seves dos fàbriques de Piera (Barcelona) -més de la mitat de la plantilla- i suposa el tancament d'un d'aquests centres.

La companyia, que dona ocupació a 200 persones i el propietari de la qual és el president de la patronal Pimec, Josep González, ha atribuït aquesta mesura a la necessitat de reduir costos de producció i millorar la seva competitivitat després de dos exercicis amb pèrdues (2005 i 2006).

Fundada en 1969, Furas cerró 2006 con unas ventas de 43,1 millones de euros. EFECOM gmp/rq/prb