CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballar més dissabtes a Nissan? No, gràcies

Diumenge, 12 desembre, 2010

Divendres passat 3 de desembre la Direcció de l'empresa es va reunir amb els portaveus dels quatre sindicats del comitè, per a convocar com dissabte productiu els productes X61-B i X11M. En diverses zones comunes de la fàbrica, (pintura, línia final,…) aquest seria el 11è dissabte realitzat per aquests departaments.

Des de la CGT, entenem, que no s'han d'ampliar els dissabtes pactats en el conveni col·lectiu (10). El nostre conveni indica que si s'esgoten les mesures de flexibilitat en dissabtes, es poden pactar jornades addicionals, amb caràcter de voluntarietat, “previ acord amb el comitè”.

En aquest cas des de la CGT, no estem en disposició d'adoptar noves mesures de flexibilitat. A més, existeixen altres mesures indicades en el nostre conveni col·lectiu, (hora flexible voluntària nocturna) que no són utilitzades per l'empresa i que haurien d'aplicar-se abans d'intentar aconseguir mesures addicionals. El fet de no utilitzar aquestes mesures i a més no defensar-les davant la Direcció global, a més d'utilitzar com s'està fent, a l'excés, les hores extraordinàries, fa que entre altres coses pugin els costos de fabricació i no se'ns adjudiquin nous productes.

El dia 9, van tornar a ser convocats portaveus dels diferents sindicats per a comunicar que es convocava dissabte de treball voluntari per al personal de X-83 el dia 18 de desembre. Com l'anterior convocatòria, dos sindicats que formen majoria en el Comitè d'Empresa van acceptar la proposició de la Direcció.

Des de la CGT volem recordar a tota la plantilla, l'actitud xantatgista d'aquesta Direcció (adjudicació del pick-up), que ens pretén imposar unes pitjors condicions de treball. Davant d'aquesta Direcció i aquesta actitud hem de plantar-nos, hem de dir no a les seves pretensions. Les mesures que pretén portar a terme aquesta empresa, responen a tapar l'error que van cometre amb els acomiadaments. Aquesta planta el que necessita és més plantilla i no que els treballadors que estem en ella empitjorem les nostres condicions.

Des de la CGT demanem a tota la plantilla, que respongui a aquesta Direcció dient no al dissabte de treball voluntari. Hem de negar-nos com treballadors que se'ns faci xantatge, que se'ns humiliï, que es riguin de nosaltres.

Fa una mica més d'un any, molts companys nostres van ser acomiadats. Aquests companys eren i són necessaris, (no sobrava ningú) per això molts estan sent re-contractats, desgraciadament de manera temporal. Per això els treballadors no hem d'acceptar el que ens demana l'empresa, que no és més que el resultat d'una MALA GESTIÓ D'UNA MALA DIRECCIÓ, (amb el suport d'alguns sindicats).

NO A LES HORES EXTRES

NO ALS DISSABTES ADDICIONALS

Secció Sindical CGT Nissan Zona Franca Barcelona