CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Treballar sense contracte a la UAB? CGT presenta denúncia a Inspecció de Treball i la UAB endarrereix la vista a Inspecció pel cas del professorat sense contracte

Dissabte, 13 setembre, 2014

Des de principis de mes diversos professors/es s'han adreçat a delegats/des sindicals de la Confederació General del Treball (CGT), al Comitè d'empresa i a l'Àrea de Personal de la UAB davant del fet que encara no havien renovat el seu contracte que havia expirat el passat 31 d'agost. Des de la CGT hem pogut comprovar que aquesta situació afectava de manera general al col·lectiu de professors/es que el curs passat tenien un contracte d'investigador/a postdoctoral (denunciat pel comitè d'empresa judicialment com a contracte il·lícit) i, possiblement també de manera molt general, al professorat associat.

Davant la manca de respostes de l'Àrea de Personal de la UAB ales consultes de les persones afectades i després de comprovar la setmana passada i aquest dilluns que hi ha professors/es sense contracte fent classe a la UAB, des de la CGT hem optat per posar els fets en coneixement a la Inspecció de Treball de Guàrdia avui mateix. La denúncia ha estat admesa a tràmit i Inspecció de Treball ens ha citat a les parts pel proper divendres, tot requerint a la UAB que justifiqui la situació contractual del professorat postdoctoral i associat.

A l'espera de definir responsabilitats, desitgem que aquesta mesura sigui suficient per a corregir la situació actual que deixa en una situació de la més absoluta incertesa laboral a centenars de professors de la UAB i que, inevitablement, malmet la qualitat del servei públic que se suposa que és la universitat.

Restem a la vostra disposició per a que ens feu arribar situacions similars de què tingueu coneixement.

Tant bon punt tinguem més informació, us n'informarem.

Dilluns 08 de setembre,

Ahir la secció sindical de la CGT a la UAB vam interposar una denúncia a Inspecció de Treball de Guàrdia, que va ser admesa a tràmit per la inspectora a les 13:35 i entrada per registre a les 13:54. En la reunió durant la presentació de l’escrit de denúncia vam mantenir amb ella, la inspectora va iniciar els tràmits per citar a les parts (l’Àrea de Personal de la UAB i a nosaltres mateixos) pel dia 12 de setembre.

Pràcticament tres hores més tard, l’Àrea de Personal envia el correu que us adjuntem a sota d’aquest text a tots els departaments. En paral·lel, al llarg del dia d’avui hem tingut coneixement que diversos professors i professores sense contracte han rebut la notificació que poden anar a signar al Rectorat.

Tot i que encara és aviat per avaluar la situació actual, els indicis apunten que la pressió exercida sindicalment està obligant al Rectorat a reaccionar amb una rapidesa que no havia mostrat les darreres setmanes, quan professors/es a títol individual s’havien a l’Àrea de Personal preguntant quan tindrien el seu contracte de treball.

Aprofitem per enllaçar-vos la notícia apareguda avui a El País i que es fa ressó de la gravetat dels fets.

Salut

Secció sindical de CGT-UAB

——– Missatge original ——–

Data: Mon, 8 Sep 2014 16:27:23 +0000
De: Àrea de Personal Acadèmic
Benvolgudes, benvolguts

Us informem que tots els professors, les sol·licituds de contractació dels quals van arribar correctament a aquesta Àrea en els terminis prevists, i els contractes dels quals van començar l’1 de setembre, han estat degudament donats d’alta a la Seguretat Social tal com és preceptiu, i per tant no hi ha d’haver cap professor impartint classe sense contracte.

Atès l’elevat nombre de contractes que es tramiten en tants pocs dies, i el poc temps del que disposem per a la seva tramitació, (tenint present que encara rebíem sol·licituds de contractació durant el mes de juny i que tots els contractes van acabar el 31 d’agost en comptes del 14 de setembre com succeïa anteriorment) ha provocat que s’estigui endarrerint, en alguns casos, la impressió dels mateixos i la comunicació de la seva disponibilitat per a la signatura, però el personal de l’Àrea Personal està fent el màxim d’esforços per a resoldre-ho en els propers dies.

Us preguem que ho transmeteu a tot el professorat del vostre departament que estigui en aquesta situació, informant-los que estan donats d’alta a la seguretat social i que en els propers dies els contactarem, a través vostre, per tal que puguin signar i recollir la seva còpia del contracte.

Lamentem les molèsties que us estigui ocasionant aquesta situació, i restem a la teva disposició per a qualsevol aclariment.

Àrea de Personal Acadèmic.

LA UAB DEMANA ENDARRERIR LA VISTA A INSPECCIÓ DE TREBALL PEL CAS DEL PROFESSORAT SENSE CONTRACTE

Com ja hem anat informat, arrel de la denúncia presentada per la secció sindical de CGT a la UAB després de detectar que un important nombre de professors/es contractats no havien firmat el seu contracte, Inspecció de Treball va citar a la Universitat Autònoma de Barcelona per a que aclarís la situació aquest divendres a les 12h. Quan avui la CGT hem assistit a Inspecció de Treball, la inspectora ens ha informat que la UAB havia demanat un aplaçament de la compareixença adduïnt que la persona competent al respecte feia pont avui 12 de setembre. Amb aquest motiu, la vista s’ha traslladat al dilluns de ls propera setmana, a les 13:30 h.

Lamentem no poder facilitar més informació al gran nombre de professors i professores de la UAB que s’han vist afectats/des per aquesta desagradable situació, una part dels quals, segons sembla, encara no ha signat el seu contracte. La nostra intenció era poder clarificar avui la problemàtica i, així, concloure la situació d’incertesa en relació a la seva situació i condicions laborals que una part rellevant del PDI laboral de la UAB ha patit i està patint.

Aprofitem tambe per comentar que, segons el calendari acadèmic del curs 2014-2015 aprovat pel Consell de Govern (i que podeu consultar en aquest enllaç), avui 12 de setembre és un dia laborable. De fet, avui hi ha hagut activitats docents a diferents facultats de la UAB i el PAS ha estat treballant. No obstant, sembla que la Gerència ha preferit fer un dia extra de vacances i endarrerir uns dies la resolució del problema del professorat sense contracte a la UAB.

Bellaterra, 12 de setembre de 2014


Secció sindical de CGT a la UAB

Més informació:

- WEB CGT UAB

- TWITTER CGT UAB