CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tres anys de presó a un propietari per ‘mobbing’ immobiliari a una llogatera del Clot (BCN)

Divendres, 6 juliol, 2012

cistelleria-talon_300x253.jpg

És la condemna més gran en la història de l'Estat espanyol per un cas d'assetjament d'aquest tipus


Sentència històrica per mobbing immobiliari. Rosa Talón, que el 1999 va interposar la primera denúncia contra el propietari de la finca on ha viscut tota la vida i on també hi té una cistelleria, ha vist com el jutjat penal número 9 de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó i a una indemnització de 18.000 euros al propietari de l’immoble, ubicat al número 81 del carrer Rogent de la capital catalana, ubicat al barri del Clot. Es tracta de la pena més alta fixada mai a l’Estat espanyol per un assetjament d’aquest tipus. Segons la sentència, el condemnat va fer actes per "pertorbar" la llogatera dels seus drets al seu habitatge, com ara desentendre's de l'estat i conservació de l'edifici, tolerar la presència d'okupes, deixar de pagar el subministrament d'aigua i negar-se a cobrar la renda perquè la desnonessin.

La llogatera ja posava de manifest el 1999 que no s'estaven efectuant les obres corresponents i que estava en perill la seva pròpia integritat física i la dels vianants, de manera que amb aquesta sentència s'acaba una llarga i constant batalla. Durant el llarg procés judicial, diferents informes de bombers i de pèrits judicials han demostrat que l’estat de la finca era lamentable, amb protectors a la façana, baixants en mal estat, humitats, apuntalament, esquerdes...

Talón, de 82 anys, “ha hagut de viure en condicions infrahumanes durant molts anys”, segons ha subratllat la seva advocada, Laia Serra. El propietari va ser sancionat per l’Ajuntament en diferents ocasions per no complir les odres de conservació dictades. Igualment, estant vigent el contracte d’arrendament, va instar l’enderroc de la finca, ocultant a l’Ajuntament de Barcelona la presencia d’una arrendatària. Finalment, al 2008, enfront de la darrera demanda de Rosa Talón perquè arreglés la vivenda va formular una contra demanda que va acabar guanyat, provocant la resolució del contracte de l’arrendatària. Aquesta, però, va aconseguir frenar el desnonament exposant que hi havia un procés penal obert.

FONT: El Triangle

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció