CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Tria CGT per a lluitar… i Guanyar! A les eleccions sindicals, tria CGT

Dilluns, 22 setembre, 2014

Tria CGT per a lluitar... i Guanyar! A les eleccions sindicals, tria CGT

Perquè som treballadors i treballadores com tu.
Som gent corrent, que depenem del nostre treball per viure.
Som les persones que cada dia ens trobem al lloc de treball o al nostre barri o vila.
Som els que patim plegats les retallades, les rebaixes salarials, la precarietat, la temporalitat, l’atur i la destrucció de les pensions.

Perquè volem fer un sindicalisme assembleari, participatiui horitzontal, mitjançant el qual, amb l’esforç col·lectiu i l’ajuda mútua, puguem plantar cara a una patronal cada cop més prepotent i insaciable. I perquè creiem que aquest sindicalisme ha de lluitar també contra el masclisme i el racisme, a la feina i fora d’aquesta.

Perquè volem fer un projecte sindical on hi tinguem cabuda totes i tots els treballadors, les precàries, aturades o les persones immigrades.
Perquè volem construir entre totes un sindicalisme que no vengui drets sinó que els defensi, on no hi tingui cabuda cap casta sindical, ni cap privilegi ni cap pacte vergonyós fet a l’esquena de la gran majoria.

Perquè hem de mobilitzar-nos més enllà del nostre centre de treball. Perquè hem d’estar plantant cara arreu, allà on s’especuli amb els nostres drets a l’habitatge, la sanitat o l’educació... Defensant tots i cadascun dels nostres drets socials.

No t’oferim que deleguis en uns pocs la gestió del s interessos de molts.
Et proposem un sindicalisme reivindic atiu, d’assemblea, transparent,
en el qual, per la via de la lluita col·lectiva i la solidaritat, defensem plegades els nostres drets ....I GUANYAR!

ASSEGUDES AL SOFÀ NOMÉS ACONSEGUIM VEURE COM ANEM PERDENT DRETS!

Ha arribat l’hora d’organitzar-nos a la feina i de mobilitzar-nos al carrer.

El sindicalisme pactista de CCOO i UGT ens ha port at a un carreró sense sor tida, a deixar que negoci ïn en el nos t re nom, a les nos t res esquenes, retallades en el terreny laboral i social. S’ha aca bat el temps del sindicalisme de despatxos i de gestoria.

S’ha acabat el temps del sindicalisme que diu una cosa i després en fa una al t ra.

S’ha acabat el temps del sindicalisme que ens ven com a inevitables acomiadaments o baixades de sou.

Hem dit prou. Milers i milers de nosal t res hem ompler t el s c arrers i les pl aces reclamant un nou món, basat en la solidaritat i el supor t mutu. I aquesta onada de mobilitzacions també penetra als nostres centres de treball, dins del s qual hi ha gent que porta massa temps pa ssiva i submisa.

Cada vegada som més els i les que creiem que la CGT és una eina per a alçar la veu, par ticipar i definir honest a i col·lectivament el nostre futur i el de generacions properes. Si ningú treballa per tu, que ningú no decideixi per tu.

Triem CGT perquè som un sindicat....

sense empreses, que no es lucra amb cursos de formació, que no rep diners per signar acomiadaments. Simplement som una organització de trebal­ladores i treballadors.

Que defensem de manera contundent i sense ambigüitats les pensions públiques, i no promovem els plans de pensió privats ni tenim empreses que gestionin fons de pensions.

Que no signem ni validem acomiadaments. No acceptem que una treballadora o treballador participi en l’acomiadament d’un altre, per interessos de l’empresari. Per això, no signem cap ERO i l’únic pacte que acceptem és aquell que impliqui la seva retirada.

Que promovem la lluita, en comptes de buscar sempre pactes. Sabem que els interessos dels empresaris i dels actuals governs van en contra de la classe treballadora. En conseqüència, a cada situació concreta busquem la manera que siguin els nostres els que s’acabin imposant.

Que practica la solidaritat i el suport mutu. Perquè considerem que la força del col·lectiu pot més que cada persona pel seu compte. Perquè les nostres lluites no se centren només en cada centre de treball, empresa o ad­ministració com un lloc aïllat de la resta. Perquè sabem que per canviar l’actual sistema econòmic i de govern cal la força del conjunt del poble, del conjunt de la classe treballadora.

Que promou l’acció directa. No ens quedem tancats negociant en els despatxos dels directius ni ens limitem al treball institucional. Practiquem la lluita, busquem fer realitat la força que tenim les treballadores i els treballa­dors quan ens unim.

Que no ens preocupem només per les treballadores i treballadors fixes i amb antiguitat en una empresa. També volem ser una eina de llui­ta per les treballadores i treballadors precaris, les persones que treballen en subcontractes, o amb contractes temporals, de les autònomes o simplement sense contracte.

Que defensa fermament que tothom tingui els mateixos drets, també en el món del treball: les dones, les persones immigrades i els joves. En aquest sentit, considerem que cal donar el reconeixement laboral a les tasques de cura, feina desenvolupada principalment per dones i immigrants.

Que vol canviar el món. Sabem que l’actual sistema econòmic, el Capitalisme, és extremadament injust i només beneficia a una petita elit gràcies al treball de la gran majoria de la població. I tampoc oblidem que l’Estat empara l’explotació i genera uns professionals de la política externs a la població que la acabem vivint. Davant d’això, defensem l’internacionalisme en la lluita per una societat lliure, sense cap tipus d’explotació ni opressió i on tothom puguem participar, en igual­tat de condicions, a l’autogestió total de la nostra vida quotidiana.

TRIEM LLUITAR PER GUANYAR

Que no ens venguin cap moto. Les treballadores i tre­balladors només hem aconseguit millorar les nostres condicions de vida a través de la lluita. La patronal, per voluntat pròpia, no cedirà part dels seus privilegis. Quan ho han fet, ha estat perquè no han tingut cap més remei. L’experiència ens ho demostra. Si lluites pots vèncer, si no lluites estàs perduda.

Atos. La multinacional del sector de la informàtica ha enretirat la proposta d’ERO que pretenia fer, 149 acomiadaments, amb l’oposició ferma de CGT men­tre CCOO estava disposada a arribar a un pacte.

Federal Mogul (antiga Honeywell). Empresa del sector de l’automòbil que ha hagut d’indemnitzar cada cop més treballadors per infringir reiteradament la nor­mativa sobre exposició a l’amiant, gràcies a les accions de la secció sindical de CGT.

FUNOSA. Empresa del metall de l’Anoia que, amb el paper molt actiu de CGT, ha aconseguit aturar 2 EROs. També han aconseguit que s’arribi el 100% del salari des del 1r dia d’embaràs i 5 mesos addicionals de lactància, per no exposar les treballadores a productes tòxics.

Hospital de Bellvitge. La lluita conjunta de veïnes i veïns, treballadores i treballadors, i pacients ha aconseguit evitar el tancament de diverses plantes d’aquest hospital que dóna servei a més d’1,5 milions de persones. En el marc de la Junta de Personal, CGT hi ha tingut un paper molt actiu.

FNAC. Una sentència judicial, obliga l’empresa a derogar la retallada en les condi­cions laborals de les seves treballadores i treballadors. La vaga del 23 d’abril a la FNAC-El Triangle, convocada per CGT, havia tingut una àmplia repercussió en l’opinió pública

Neteja viària de Vilanova i la Geltrú. La lluita de les treballa­dores i treballadors ha aconseguit que l’empresa Valoriza tiri enrere la pretensió de rebaixar els sous l’any 2015. Les vagues de l’any 2013, van evitar que la subcontracta acomiadés treballadores quan l’ajuntament va reduir l’import del conveni. En el comitè d’empresa hi ha majoria absoluta de CGT.

Perquè la CGT lluita tant a dins com a fora dels comitès d´empresa

No creiem en el model sindical representatiu, en el que alguns volen que les treballadores i treballadors només participem quan se’ns crida a votar, cada quatre anys, per a triar el Comitè d’empresa i/o la Junta de Personal.

Rebutgem frontalment les delegades i delegats sindicals investides amb “carta blanca”, que no necessiten de l’aprovació de les treballadores i treballadors per a negociar en nom seu, realitats tant importants com les nostres condicions laborals, acomiadaments o Expedients de Regulació d’Ocupació. Aquest model sindical, fet a mida de CCOO i UGT, ens ha portat a tenir a les empreses delegades i delegats que no planten cara a la Patronal, dels quals la gran majoria ens sentim cada cop més allunyades.

La decisió de la CGT de participar a les eleccions sindicals difereix radicalment de com actua el sindicalisme “oficial”. La nostra participació en els Comitès d’empresa, malgrat treballar àrduament dins d’ells, té com a objectiu el reconeixement de les nostres Seccions sindicals, per a que ningú no s’apropiï de la participació de la plantilla, per a donar veu als i les treballadores, a través l’assemblea i la lluita.
Defensem un model anarcosindicalista d’acció sindical basat en les seccions sindicals d’empresa com a òrgan de representació dels i les treballadores organitzades, i en les assemblees de tota la plantilla com a òrgan unitari de discussió i presa de decisions. Contra el delegat o delegada amb “carta blanca”, a la CGT practiquem el control de les seccions sindicals. I contra uns Comitès d’empresa de caire parlamentari, proposem assemblees unitàries de treballadores i treballadors.

El nostre objectiu no és guanyar eleccions sindicals amb màrqueting per a prendre el pèl a la gent, el nostre objectiu és organitzar la classe treballadora per a lluitar. I lluitar per a guanyar.

www.cgtcatalunya.cat

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

<\/span>