CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Trobada a Madrid de la Coordinació Roja i Negra

Dilluns, 19 maig, 2008

Dintre de l'àmbit europeu portem diversos anys impulsant una coordinació sindical roja i negra, a través de trobades semestrals dels responsables de l'actuació internacional de les diverses organitzacions.


En la passada reunió, celebrada a Varsòvia en el mes de novembre, es van prendre una sèrie d'acords, entre ells l'elaboració d'un cartell conjunt per al 1r de Maig de 2008, complementari a l'elaborat per cada organització en el seu país. També es van concretar actuacions immediates de suports solidaris a companys repressaliats, al mateix temps que analitzem la diferent evolució amb que es desenvolupen els plans neoliberals europeus en cada Estat.

Ens correspon l'organització de la pròxima reunió i tindrà lloc els dies 24 i 25 de maig, a Madrid. En aquesta ocasió procedeix seguir aprofundint i avançant referent a les vies de comunicació internes, als sistemes de suport solidari i a la millora de la visibilitat pública de la Coordinació. També anem a veure si és possible concretar una campanya comú, amb parts diferenciades en cada territori, contra la precarietat laboral (ETT, subcontrates, externalització, discriminació dels immigrants, privatització serveis públics,…).

Complint els acords congressuals, pretenem concretar accions comuns sobre l'acció sindical i social fora de la frontera espanyola com ho fem dintre de la mateixa, al mateix temps que participar en les dinàmiques que en aquests camps desenvolupen les organitzacions roig i negres europees. Ens veurem la CNT francesa, ESE de Grècia, WI de Polònia, SAC de Suècia i IWW d'Anglaterra.

Secretaria de Relacions Internacionals CGT