CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Trobada de delegats i delegades de prevenció de CGT Catalunya el 18 de juny a Barcelona

Dimarts, 16 juny, 2015

Trobada de delegats i delegades de prevenció de CGT Catalunya el 18 de juny a Barcelona

El dijous 18 de juny la Secretaria de Salut Laboral de CGT Catalunya convoca una trobada de delegats i delegades de prevenció de CGT Catalunya, de 10 a 14h. a l'espai de Can Batlló (c/Constitució 19, cantonada Mossèn Amadeu Oller), Sants, Barcelona.

1.- Anàlisi de l'acció sindical en matèria de Riscos Psicosocials a l'empresa, aplicant els coneixements exposats als materials i ponències de la Conferència realitzada el passat 8 de maig a Barcelona. Es faran grups de treball i la idea és compartir estratègies i posar en comú les reflexions de cada un dels grups.

2.- Anàlisi de la possibilitat de fer una Jornada de lluita contra les altes mèdiques injustificades de Mútues i de l'ICAM. Es posaran en comú les possibles dates i enfocaments d'aquesta jornada de mobilització.

La proposta sorgeix de la constatació de que s'estan donant moltes situacions d'altes injustificades per actuacions de les Mútues i ICAM, que deixen en una situació molt precària als i les treballadores afectades. Quan es dona un alta injustificada s'obliga al treballador/a a retornar a la feina si no la vol perdre, a pesar de que no està en condicions de salut de portar-la a terme, fet que causa molt patiment i situacions molt complicades.

A més s'està donant per part de les Mútues una invisibilització massiva i conscient dels Accidents de Treball i Malalties Professionals, que són comptabilitzades com a Malalties Comunes.

Aquesta situació es veu agreujada per l'intensificació de la precarietat i la temporalitat.

Alhora s'ha constatat que les possibilitats legals són també molt precàries, i que la solució només pot ser sindical, en la lluita i la mobilització des dels centres de treball.

Per tant la proposta és fer aquesta Jornada, amb les següents característiques:

- Descentralitzada: cada Federació, Sindicat o Secció Sindical organitzarà per la data assenyalada les accions o mobilitzacions que cregui oportú dins aquesta temàtica. No es pensa en fer cap acte central, sinó que sigui cada espai sindical el que determini quina és l'actuació que considera més oportuna (denúncia d'una Mútua concreta, una empresa especialment infractora ...) i el més sorollosa possible

- Material: es confeccionarà uns materials sobre aquesta problemàtica en una comissió creada des de la Secretaria de Salut Laboral (octavetes, manifestos, cartells, dossiers informatius...)

- Difusió: es crearà una comissió per difondre amb antelació la Jornada de lluita i el dia mateix les accions i mobilitzacions, via comunicats de premsa, xarxes socials,...

L'objectiu de la Jornada de lluita seria:

- visualitzar aquesta problemàtica, que s'està donant entre un silenci social i mediàtic

- assenyalar les institucions que l'estan perpetrant

- aconseguir petites "victòries": una companya que és atesa a la Mútua per pressió d'una mobilització, una baixa que es reconeguda com professional,...

Les altes mèdiques injustificades causen molt patiment en àmplies capes de la classe treballadora, i aquesta Jornada pot ser un primer pas per crear una campanya que pugui aturar-los.

En aquest àmbit recordem que des de la Secretaria de Salut Laboral es va crear un grup de Telegram de delegades i delegats de prevenció de CGT Catalunya amb l'objectiu de posar en comú dubtes, materials interessants i comentaris en matèria de salut laboral, que compta en aquests moments amb 116 delegats i delegades participant-hi i és un espai dinàmic on es resolen dubtes aplicant el suport mutu entre ells, posant en comú les experiències de cada empresa i facilitant la coordinació.

Si hi ha delegats de prevenció que no estan al grup i hi volen participar, cal que contactin amb la Secretaria de Salut Laboral.

Us esperem!

Fem Xarxa i Suport Mutu en matèria de Salut Laboral!

O els seus beneficis o la nostra Salut!

Secretaria de Salut Laboral CGT Catalunya
salutlaboral@cgtcatalunya.cat

TWITTER SALUT LABORAL CGT CATALUNYA
https://twitter.com/Salut_Lab_CGT

PÀGINA FACEBOOK SALUT LABORAL CGT CATALUNYA
https://www.facebook.com/salutlaboralcgtcatalunya

>>> Cartell trobada en document adjunt.