CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Trobada internacional de lluites a Tunísia

Dijous, 13 octubre, 2011

Del 30 de setembre al 2 d'octubre, es va celebrar a Tunísia una trobada internacional de lluites en què ha participat CGT. La trobada organitzada per companys tunisians del Front d'Alliberament Popular de Tunísia, va haver de superar la dificultat imposada per la negativa a última hora del Ministeri de la Joventut a utilitzar la Casa de la joventut de Menzah on en principi estava plantejat la trobada. Finalment, les sessions plenàries es van realitzar a la casa de la cultura Ibn Rachid al centre de Tunis.

Es van dur a terme tallers sobre precarietat, atur, autoorganització, art i urbanisme, universitat, coneixement i cultura, immigració, deute, xarxes i mitjans de comunicació autònoms.

Traduïm la resolució final de la trobada.

Declaració final

Nosaltres, estudiants, treballadors precaris, aturats, activistes i militants d'Europa i Àfrica del Nord, ens hem trobat a Tunísia en la reunió transnacional "Xarxa de lluites" del 29 de setembre al 2 d'octubre de 2011. Hem intercanviat els nostres coneixements i les nostres experiències col · lectives: estem creant un procés comú de lluites a partir de les nostres diferents pràctiques. La crisi és global, la nostra lluita ha de ser també.

Estem tots compromesos en les mobilitzacions i moviments contra tots els tirans i els règims del capitalisme financer global, des d'Àfrica del Nord a Europa. Pretenem construir un nou espai transnacional, connectant entre elles les lluites locals, i les noves formes d'organització més enllà dels règims autocràtics i del sistema de representació polític i contra ells. Ningú ens representa.

Durant aquests dies, hem discutit precarietat, atur, autoorganització, art i urbanisme, universitat, coneixement i cultura, migració, deute, xarxes i mitjans de comunicació autònoms. Els tallers es van celebrar a Tunis, Sidi Bou Saïd, Regueb, Sidi Bouzid, Hammam-Lif i Sousse.

Es crearà una web per coordinar els nostres esforços i ampliar la nostra xarxa: http://international.r02.org .

Una gran reunió comú internacional tindrà lloc un cop l'any; reunions temàtiques tindran lloc cada vegada que sigui necessari per millorar la nostra xarxa. Proposem tenir la propera reunió temàtica a principis de 2012.

Anem a participar activament en el dia global d'acció Units per al canvi del 15 d'octubre.

A les nostres lluites i ocupacions de places públiques declarem:

Aturem els banksters! Esborrem el deute! Prou austeritat! El coneixement és un bé comú! Llibertat de circulació per a tots! Ningú més que nosaltres mateixos ens representa! No pagarem per la seva crisi!

Prenem la paraula - passem als actes - ens movem

Passi el que passi, aquí estic, aquí em quedo ¡

Erhel! Dégagez! Que se'n vagin tots!

Tunísia, 2 de octubre de 2011

Traducció: Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT