CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Trobades Internacionals de l’anarquisme, del 9 al 12 d’agost de 2012 a Suïssa

Dilluns, 26 setembre, 2011

affiche-2012

Del 9 al 12 d'agost de 2012 se celebrarà a Saint-Imier (Jura Bernois, Suïssa) una trobada internacional de llibertaris de tot tipus, així com de tota persona que tingui intenció de conèixer els diferents posicionaments anarquistes.

Aquest "Mundial de l'Anarquisme" serà una commemoració de la primera internacional antiautoritària que es va organitzar el 1872, en resposta a la internacional de Marx. Des de llavors, el món ha canviat bastant; els corrents llibertaris han sabut evolucionar amb el temps i aquesta trobada ho demostrarà.

Una cosa segura és que el temps no ha disminuït l'opressió dels poderosos sobre els mes febles. Aquesta trobada exposarà nombrosos mitjans de resistència en les seves variades expressions.

La Federació Jurasiana:

L'Associació Internacional dels Treballadors (AIT) neix l'any 1864. Molt prompte, les seccions són creades en La Chaux-de-Fonds, al Locle, a St Imier i en la resta del Jura suís. Molts obrers i obreres que s'afilien, encara són treballadors i treballadores a domicili. Ells i elles tenen el gust de la lectura i de la independència. El 1869, quan Bakunin arriba a la regió, la trobada genera resultats.

La convergència d'idees que ells i elles descobreixen farà de la Federació Jurasiana el pol llibertari de la AIT que s'oposa a la tendència marxista. Fart d'aquesta oposició, Marx fa tot el que pugues per a eliminar aquest corrent. En 1872 promou assolir-lo. Al congrés de La Haia, aconsegueix fer reunir als seus delegats afins, i entre ells alguns pretenen representar seccions que es revelen inexistents. Amb aquesta majoria fictícia, fa votar l'exclusió de Bakunin i James Guillaume, i manca d'alguns vots per a la d'Adhemar Schwitzguebel, tots delegats del Jura.

Escandalitzades, les seccions de tendència antiautoritaria de la AIT, particularment d'Espanya, Itàlia, França, Bèlgica, Estats Units de Amèrica, organitzen un congrés a Saint-Imier on les resolucions preses seran clarament llibertàries. La AIT antiautoritària sobreviurà a la branca marxista, fins a la fi de segle.

140 anys després del congrés de Saint-Imier, l'explotació i l'alienació dels treballadors/es segueixen sent brutals. La il·lusió marxista s'ha dissipat veient en perspectiva les dictadures comunistes. El capitalisme va de crisi en crisi, crisi econòmica i social, crisi política, a les quals s'afegix ara la crisi ecològica.

I el moviment anarquista?

Aquestes trobades internacionals d'agost de 2012 seran l'ocasió de fer un balanç de la història del moviment anarquista, de les seves idees, les seves realitzacions, les seves esperances, les seves derrotes; el que queda avui de tot això, les lluites que són seves i les que comparteix amb uns altres: antimilitarisme, antiracisme, antisexisme, autogestió, decreixement, educació, feminisme, internacionalisme, no-violència, etc ...

Un cert nombre de tallers i de comunicacions estan ja previstes : conferències històriques, conferències temàtiques, teatre, concerts, exposicions, cinema, saló del llibre, ràdio, acampada llibertària, fira de l'autogestió i dels productes biològics, tallers de pràctica, etc ...

Aquesta manifestació internacional serà pública i desitja ser oberta a tot el moviment anarquista internacional, però també a tota la població sense discriminació. Les zones gratuïtes i el preu lliure seran afavorits perquè tot el món pugui participar en la trobada. El comitè organitzador es reserva el dret d'acollir als participants.

Les decisions es prendran segons les idees i les pràctiques que són les nostres, i les de la Internacional antiautoritària. L'expressió i la manifestació del racisme, del sexisme, de la xenofòbia, de l'homofòbia i de tota forma de violència i de discriminació no es toleraran. Prenent com base el que s'acaba de dir, qualsevol persona, estructura o organització pot demanar a associar-se a aquesta iniciativa, i proposar llocs d'exposició, debats, conferències, espectacles, intervencions, tallers, etc ... També busquem voluntaris! ( flm.osl@espacenoir.ch )

El Comitè d'organització de les Trobades Internacionals de l'Anarquisme, St-Imier 2012.

www.anarchisme2012.ch/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció