CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

TV3 es queda sense corresponsalies a Catalunya per les retallades de CiU

Dilluns, 4 març, 2013

549778_10151529104618669_267553123_n.jpg

La direcció rescindeix els contractes amb les productores que cobrien les delegacions de Perpinyà, Andorra, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars i Terres de l’Ebre. El mes de gener van tancar les de Girona, Lleida i Tarragona. Centenars de treballadors de TVC protesten davant la direcció d'informatius contra els tancaments.


La direcció de TV3, controlada pel Govern de CiU, va rescindir dijous passat els contractes amb les productores que cobrien les corresponsalies de Perpinyà, Andorra, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars i Terres de l’Ebre i no els renovarà, de manera que tanca aquestes delegacions. La direcció està executant al peu de la lletra un full de ruta, que segons els treballadors té com a finalitat el desmantellament de Televisió de Catalunya (TVC), i que el mes de gener va suposar també cancel·lar els contractes amb les productores d’informatius de les corresponsalies de Girona, Lleida i Tarragona, i una de Sant Joan Despí, deixant sense feina una vintena de periodistes, operadors de càmera i tècnics que portaven anys treballant pels telenotícies de TV3.

Centenars de treballadors de TVC s'han concentrat divendres a les 12 del migdia davant de la direcció d'’informatius de la cadena [a la imatge] i han pujat en grup al despatx de la direcció per protestar contra la decisió. Els concentrats s’han fotografiat amb imatges d’alguns dels acomiadats, i han reclamat la dimissió d’Eugeni Sallent, director de TVC, i de Brauli Duart, president del Consell de Govern de la CCMA.

Els treballadors denuncien que el full de ruta ha deixat els passos molt marcats i clars cap a aquest desmantellament. Recorden que en primer lloc es van reduir 100 milions d'euros de pressupost, després es va produir el canvi en la direcció per posar en els llocs de comandament els executors d'aquest pla, mentrestant es van deixar de contractar gairebé 400 companys temporals i fa uns mesos van ser reordenats els canals de TVC amb els resultat de l'eliminació del 3XL i el repartiment del històric 33 entre l'Esport3 i el Super3. Els treballadors han fet diverses accions contra aqueses retallades i el full de ruta, com manifestacions o vagues, com la que van realitzar diumenge passat al vespre, quan es van emetre programes enregistrats durant una hora a tots els canals de TVC i no es va emetre el telenotícies vespre de TV3.

En el moment de tancar les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona, la direcció va argumentar que en el cas de Perpinyà, Terres de l'Ebre i les delegacions del Pirineu, aquestes es mantenien perquè no es podien cobrir les tasques de producció que implicaven amb plantilla de TV3. Els treballadors qüestionen si aleshores els van dir la veritat o no, ja que tanquen ara “les corresponsalies i productores que el mes de gener la direcció de la CCMA argumentava que no podia prescindir-ne, perquè pel seu arrelament i coneixement dels territoris respectius no eren substituïbles”, expliquen des del comitè d’empresa. Els treballadors també critiquen que la direcció buidi de contingut el paper de TVC, però estigui disposada a invertir 6 milions d’euros en els platós del telenotícies per tal de fer-los virtuals.

Amb aquesta nova supressió de delegacions, que, per exemple, afectarà Pere Codonyan, un dels corresponsals històrics de TV3 a Perpinyà, TV3 es queda tan sols amb les corresponsalies de Palma i València en tot el territori dels Països Catalans. Els treballadors de TV3 denuncien que aquest desmantellament també afecta a la ciutadania, perquè perd la proximitat del mitjà, a banda d’un referent per la llengua i la cultura. Una ciutadana de de la Seu d'Urgell ha començat la recollida de 2.000 signatures en una plataforma a la xarxa per reclamar la restitució de les corresponsalies tancades.

Font: El Triangle

PETICIÓ DE SOLIDARITAT

TV3 ha decidit suprimir les corresponsalies del Pirineu, Terres de l'Ebre i la Catalunya Nord. Per aquest motiu hem iniciat una petició/recollida de signature via change.org sol·licitant que es restitueixin. La petició va adreçada al President de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i al Director de TV3.
Us deixo l'enllaç per afegir la teva signatura i et prego si en pots fer el màxim de difussió entre els teus contactes.

http://www.change.org/es/peticiones/restituci%C3%B3-de-les-corresponsalies-de-tv3-al-pirineu-terres-de-l-ebre-i-perpiny%C3%A0?utm_campaign=action_box&utm_medium=twitter&utm_source=share_petition

Text de la petició.

TV3 ha esdevingut al llarg de la seva història una eina de cohesió social i cultural arreu dels territoris de parla catalana. Per a tal efècte, és vital que tots els territoris s'hi visualitzin i se sentin partícips del que fins ara podíem considerar "la nostra televisió". En els darrers dies, la direcció de TV3 ha decidit acomiadar les corresponsalies del territoris més extrems i despoblats del Principat de Catalunya, perdent així presència a l'actualitat catalana i guanyant una invisibilització no merescuda de les persones que formen part d'aquests territoris i potenciant, una vegada més, el centralisme informatiu. S'han eliminat doncs, els i les corresponsals que cobrien la zona de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Principat d'Andorra, els Pallars, Perpinyà i les Terres de l'Ebre.
Sol·licitem la restitució de les corresponsalies als citats territoris, per tal de garantir l'equilibri territorial informatiu, el rigor periodístic i la diversitat informativa.