CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Txernòbil 1986 – 2012: una proposta pel 21 d’abril de Tanquem les Nuclears

Dilluns, 2 abril, 2012

Falten setmanes, però amb les vacances pel mig hem de començar a pensar en una nova acció.

Et fem una proposta: EL DISSABTE 21 D'ABRIL AL MATÍ, AJUDA'NS AMB DUES HORES DEL TEU TEMPS A MANTENIR VIVA LA MEMÒRIA DE TXERNÒBIL I FUKUSHIMA, I A ADVERTIR DELS PERILLS QUE SUPOSEN ASCÓ, VANDELLÒS... I GAROÑA.

El proper dimecres, 25 d'abril, es compliran 26 anys de l'inici de la catàstrofe nuclear de Txernòbil.

Encara que han passat 26 anys, la nit del 25 al 26 d'abril de 1986 continua marcant la vida quotidiana de molts milers de persones a Ucraïna, Bielorússia, Rússia, i a altres llocs del món; llocs a on la radiació va arribar silenciosament. Txernòbil ha marcat, i marcarà encara durant anys, la vida de centenars de milers de persones, moltes de les quals ni tan sols havien nascut quan el reactor número 4 va esclatar.

La indústria nuclear va ignorar les lliçons de Txernòbil. I 25 anys més tard es va produir una altra catàstrofe, aquest cop desencadenada per un fenomen natural, a Fukushima. Una catàstrofe amb les mateixes seqüeles i a la que tampoc no se li veu el final.

I de nou, aquells que s'en beneficien econòmicament de la indústria nuclear treballen per l'oblit, per a que les víctimes no es mencionin, per a que les úniques referències es limitin a uns segons en els informatius, per intentar convèncer a la societat de que les centrals nuclears són un mal inevitable i necessari... i tot això és fals.

El que ja ha passat dos cops es pot repetir en qualsevol moment. A Ascó o a Vandellòs, a una central envellida i plena de problemes com Garoña, que vol allargar el seu funcionament, a qualsevol dels 8 reactors que encara funcionen a Espanya.

Per tot això, el dissabte 21 d'abril al matí, farem tot el possible per evitar que el record del que va passar a Rússia i al Japó s'esvaeixi. Des de Tanquem Les Nuclears et proposem que comparteixis amb nosaltres dues hores del teu temps per participar, en equips de tres persones, en el repartiment d'octavetes informatives a llocs a on hi hagi molta presència de públic. Estem oberts a qualsevol suggeriment de lloc de difusió que ens facis, però creiem que els mercats són un espai molt adequat per difondre la informació. Mercats de tota Catalunya, de Girona, Tarragona, Lleida o Barcelona, mercats dels municipis de l'Àrea Metropolitana...

Si vols participar en aquesta activitat contacta amb nosaltres a tln-nce@pangea.org, i indica'ns a on creus interessant fer-la, i quin és l'horari que et va millor. Ens posarem en contacte amb tu per concretar detalls, donar-te criteris, formar el grup i, al seu moment, facilitar-vos el material.

El 21 també es celebra la Fira de la Terra al Passeig Lluís Companys de Barcelona, et proposem que, un cop passat el temps de l'activitat, i si tens una bona comunicació amb la ciutat, et trobis allà amb nosaltres, a un lloc de la Fira que ja concretarem, per compartir una petita invitació, i canviar impressions sobre el desenvolupament de l'acció, l'estat de la problemàtica nuclear, i les alternatives d'actuació.

Amb el teu ajut aconseguirem que no s'oblidi el record del que representen Txernòbil i Fukushima, i l'amenaça que suposen Ascó, Vandellòs, Garoña, i totes les nuclears.

Rep una salutació cordial.

Tanquem Les Nuclears

www.tanquemlesnuclears.org/