CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

UAB: Jornada de vaga i de lluita del 17 d’abril: e-mail del vicerrectorat

Dimecres, 17 abril, 2013

Companya, company,

Tenim constància que des de l’Equip de Govern s’està enviant correus electrònics a diverses instàncies fent referència a una convocatòria d’una vaga per part de l’estudiantat. En el correu en qüestió es fa esment a que “el propassat divendres dia 12 d'abril vàrem convocar una reunió amb totes les organitzacions polítiques d'estudiants i les seccions sindicals de la UAB”. Això no és cert: la nostra secció sindical no ha estat convocada a cap reunió per part de l'Equip de Govern per tal de tractar aquest tema ni cap altra mena de convocatòria de la PUDUP per aquesta setmana. Demanem a la Vice-rectora d'estudiants que sigui fidel a la veritat i rectifiqui la informació que està donant.

Aprofitem per fer-vos ressò del següent comunicat de la PUDUP:

Al professorat, al personal d'administració i serveis i a l’estudiantat

Estem vivint uns abusos de poder sense precedents. El deteriorament de la Universitat pública s’està produint, en part, a causa de l’actitud mesella dels seus òrgans de govern, els quals han disfressat –sota l’aparença de mesures tecnocràtiques i de gestió– un programa polític de desmantellament de la universitat pública.

Esperant expressament al final del curs, el rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya acomiadarà més de 350 treballadors i el rectorat de la Universitat de Barcelona també vol dur a terme un acomiadament de la plantilla sense precedents.

Aquests acomiadaments es produiran, pròximament, sense cap mena de consulta prèvia sobre la seva necessitat o auditoria sobre la gestió del dèficit, fent pagar la crisi a aquelles persones que són més vulnerables: el professorat i el personal d’administració i serveis més precari.

Antoni Giró, Dídac Ramírez, Antoni Castellà, i successius càrrecs polítics i acadèmics, treuen benefici d'un procés de crisi en el qual sembla que “tot s'hi val”, justificant qualsevol mesura antipopular. Saben que els que les decideixen mai en pateixen les nefastes conseqüències. Ans al contrari, proven de socialitzar les pèrdues per privatitzar els beneficis. Un clar exemple el tenim en el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el qual deriva milions d'euros dels pressupostos públics a una fundació privada d'educació superior de la qual ell mateix és membre fundacional: la Graduate School of Economics.

Més enllà d'ampul·losos programes d'orientació professional que plantegen els rectorats, de les falses bones intencions o de les lamentacions victimistes, nosaltres convoquem a la desobediència civil, a la força del comú per ajudar-nos entre nosaltres. No permetrem cap acomiadament, tots som importants. Fem-los fora!

Per totes aquestes raons, aquest dimecres 17 d'abril es convoca una JORNADA DE LLUITA, en què coincideixen tres accions en defensa de les Universitats Públiques Catalanes, i cal la màxima participació de totes en la pràctica del suport mutu per aconseguir victòries sobre els nostres llocs de treball. Us convidem a participar de les convocatòries següents i a persistir en la lluita durant les properes setmanes i mesos, fins a construir una Universitat realment Pública, Popular i Democràtica.

JORNADA DE LLUITA EL DIMECRES 17 D'ABRIL

• 8 h: Concentració a Plaça Universitat al moment de celebració del Consell de Govern de la Universitat de Barcelona.

• 12.30 h: Concentració a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona per exigir que el rectorat faci efectives les mesures aprovades pel claustre en el marc dels dos dies de vaga dels estudiants.

• Durant tot el dia: suport a la vaga d'estudiants a la UAB el 17 d'abril mateix (dimarts dia 16 es convoca vaga a la Facultat de Filosofia i Lletres).

Aturem els acomiadaments, desobeïm el règim.

#JoDesobeeixoPer

#Desobeïm17A

#DesobeïmUB

#DesobeïmUPC

#DesobeïmUPF

#DesobeïmUAB

#laLluitaEduca

Si ens roben el futur, ens cobrarem el destí!

P.D. Quan comencin a criminalitzar-nos mediàticament, el hastag serà #ViolènciaÉs

Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública

Més informació:

- WEB CGT UAB: http://cgtuab.wordpress.com

- TWITTER: @CGT_UAB

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció