CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Última hora del conflicte dels tècnics de Movistar (la rebel·lió de les escales)

Divendres, 5 juny, 2015

Encara que hi ha més províncies en lluita, el nus del conflicte dels tècnics i subcontractats de Movistar s'ha centrat en les últimes setmanes a Barcelona.

El tancament protagonitzat per tècnics i organitzacions socials, va donar com resultat, la signatura de Telefònica d'un acord per a asseure's, com mediador, a canvi del desallotjament del MWC de plaça Catalunya a Barcelona. El terme mediador és un eufemisme per a no aparèixer davant els sindicats majoritaris negociant amb els vaguistes.

La CGT no confiem en la Direcció de Telefònica que ja ha demostrat la seva poca vergonya anteriors reunions. Però aquesta vegada el compromís ha estat asseure's davant una institució com el Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Durant el matí del dia 4 de juny, els sindicats institucionals informaven d'un suposat augment del 2,15% de sou i de l'aplicació, a partir d'ara, dels convenis de metall de cada província. Aquesta “solució” està molt lluny de la reivindicació d'un mateix salari i condicions que a Telefònica. I deixa fora als autònoms. Aquests sindicats porten anys sense fer ni cas als seus propis delegats/des en les reivindicacions d'un sector que s'ha anat deteriorant fins a límits tercermundistes. Només han reaccionat quan els tècnics han llançat la vaga indefinida.

Per tant, qualsevol avanç que ells estiguin “signant” és fruit de la pressió de qui hem convocat la Vaga Indefinida. Perquè fins a la Vaga, ni s'havien preocupat. Ahir, es va constatar que la vaga indefinida ha estat l'acció directa correcta per a asseure a una multinacional tan prepotent com Telefònica.

El document signat, després de 7 hores, reconeix als vaguistes com part negociadora i obre una setmana de contactes i una reunió per al pròxim dia 12 que solucioni el conflicte. Aquest pas, important, no és encara la solució i les espases segueixen enlaire. La vaga es manté fins que les assemblees vegin que s'ha produït un acord satisfactori. Anarcosindicalisme, ho anomenem.

Avui mateix les assemblees treballaran propostes d'accions per a la pròxima setmana i especialment per al divendres dia 12 de juny, davant la Junta General d'Accionistes de Telefònica a Madrid.

La FESIM-CGT ens hem compromès a ajudar al màxim als vaguistes perquè puguin assistir i mobilitzar-se davant aquest acte de la multinacional. Per això cridem a tota la CGT a donar suport amb la nostra assistència a Madrid el dia 12, i a realitzar accions davant oficines de Telefònica en tots els territoris al costat dels vaguistes i companys del Sindicat Federal de Telefònica de CGT.

Una salutació llibertària i rebel.

Barcelona 5 de juny de 2015.

Diego Jesús Rejón Bayo
Secretari General FESIM-CGT

>>> Tota la informació del conflicte al web http://teleafonica.blogspot.com.es/

>>> Diverses notícies de la reunió del 4 de juny entre representants dels vaguistes, Telefónica i empreses subcontractades:

Reunión con Telefónica tras la salida del MWC
http://teleafonica.blogspot.com.es/2015/06/reunion-con-telefonica-tras-la-salida.html

Vaguistes i Movistar obren la via negociadora, tot i que es manté la vaga
Es manté la mobilització dels treballadors de les subcontractes, tot i que les dues parts han quedat a tornar a trobar-se divendres 12 de juny
http://diaritreball.cat/vaguistes-i-movistar-obren-la-via-negociadora/

Els vaguistes de Telefònica i l'empresa no arriben a cap acord i es tornaran a reunir
El parlament aprova el 'Compromís de les escales'
http://www.vilaweb.cat/noticia/4353527/20150604/vaguistes-telefonica-lempresa-arriben-cap-acord-tornaran-reunir.html

Telefónica, les subcontractes i la plantilla en vaga consensuen uns preacords que s'hauran de concretar el 12 de juny
La direcció de la multinacional i la patronal del sector consideren imprescindible que CCOO i UGT avalin els acords que es puguin ratificar amb el comitè de vaga estatal
https://directa.cat/telefonica-subcontractes-plantilla-en-vaga-consensuen-uns-preacords-que-shauran-de-concretar-12-de

Los técnicos de Movistar mantienen la huelga indefinida
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/06/04/catalunya/1433448097_216062.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció