CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un 8 de Març per conquerir la plena autonomia política i material

Dijous, 3 març, 2016
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

Des d’EMBAT animem a acudir a les convocatòries unitàries del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora.

En els darrers anys de crisi sistèmica i reestructuració del capitalisme es percep una tendència cap a l’enfortiment de les relacions de poder patriarcals que travessentots els aspectes de la nostra societat.

* El patriarcat salarial colpeja a les milers de dones treballadores que treballen als sectors més precaritzats i feminitzats de l’economia terciaritzada: L’hostaleria, dependentes a les botigues, cambreres i un llarg etcètera.

*Els drets sexuals i reproductius de les dones encara es veuen atacats per la insistent intervenció estatista en les decisions personals que pertanyen únicament a les dones.

* El conservadorisme social i masclista que ridiculitza la participació de les dones que juguen rols importants a l’esfera pública i que es reprodueix socialment a través de la majoría aplastant dels mitjans de comunicació generalistes, les esglèsies, els espais lúdics del jovent i una llarg seguit d’institucions estatals i privades.

* Les privatitzacions i retallades en serveis públics que colpeja doblement a les dones treballadores i que provoquen una veritable feminització de la pobresa.

* La manca de reconeixement i revalorització del treball de cures que recauen majoritàriament sobre les dones.

* La persistent violència masclista que representa la vessant més visible i macabre del sistema patriarcal ja ha acabat amb la vida de 18 dones a l’estat espanyol al 2016. L’impacte psicològic sobre les víctimes de l’assetjament i la violència masclista també provoquen la por a la vida quotidiana i inclòs el suïcidi de moltes dones, una realitat molt menys visible.

Davant aquest escenari és imprescindible enfortir i impulsar els col·lectius i organitzacions feministes, les xarxes d’autodefensa feminista i els projectes que garanteixin la plena autonomia material i econòmica de les dones. Tanmateix cal incloure de forma transversal les reivindicacions feministes a tots els àmbits i fronts de les organitzacions polítiques, socials i sindicals i no relegar-les a una categoria separada, un mer afegit. Els plantejaments feministes s’han d’integrar en el discurs i les reivindicacions de les lluites al voltant de l’educació, l’habitatge, les condicions laborals, les cures, l’urbanisme, l’ecologisme, etc.

Només l’autoorganització popular i feminista esquerdarà irreversiblement el capitalisme i el patriarcat, igual que l’embat constant i persitent de les onades s’obren pas entre la roca més dura i pesant.

EMBAT, març de 2016

http://embat.info/un-8-de-marc-per-conquerir-la-plena-autonomia-politica-i-material/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció