CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un acord salarial fa desconvocar les aturades al Metro de Barcelona

Divendres, 7 desembre, 2012

La plantilla accepta la proposta de TMB per compensar la pèrdua d'una paga.

El bus manté, per ara, la vaga anunciada.


Els treballadors del metro van acceptar el dimarts 4 de desembre en assemblea el preacord laboral assolit hores abans pel comitè d'empresa amb representants de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), fet que suposa la desconvocatòria automàtica de les vagues previstes pels dies 16 i 24 d'aquest mes i entre el 25 i 28 de febrer, coincidint amb el Congrés Mundial de Mòbils.
1.061
empleats de TMB, un 69% dels assistents, van votar afirmativament a l'acord en l'assemblea realitzada a les Cotxeres de Sants.

L'entesa, que tindrà vigència fins al 2014, implica la modificació de diversos punts del conveni col·lectiu per compensar la plantilla per la pèrdua d'una retribució extra decretada pel govern estatal, l'element detonant d'aquest conflicte laboral. D'aquesta manera, els empleats del servei tindran un nou període de vacances entre el 15 de desembre i el 15 de gener i, alhora, podran percebre un emolument econòmic per esmorteir l'efecte de la supressió de la paga de Nadal. A banda, també s'han negociat un conjunt de millores de caràcter organitzatiu que afecten qüestions com ara les suplències d'estius.

Aquest escenari, però, no altera l'anunci de vaga fet pels conductors d'autobús per als dies 17 i 21 de desembre, i del 25 al 28 de febrer. En aquest cas, quatre sindicats no han acceptat la proposta feta fins ara per TMB.

Font: El Punt Avui

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció