CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un activista es querella contra el conseller Felip Puig per les càrregues de plaça Catalunya

Dimarts, 7 juny, 2011

Angel Badia ha presentat aquest dilluns una querella contra el conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, diversos alts comandaments dels Mossos d'Esquadra i alguns agents per les càrregues policials del passat 27 de maig en l'acampada de la plaça Catalunya de Barcelona.

L'activista i doctor en Noves Tecnologies per la Universitat de Phoenix, Angel Badia, que és un dels 'indignats' acampats en la plaça, considera que va ser un atac "injustificat i desproporcionat" a ciutadans no violents.

Malgrat que la querella es presenta amb caràcter individual, recorda que és una acció "oberta i lliure" a la qual qualsevol altre ciutadà pot adherir-se, acudint amb el seu DNI una vegada s'admeti a tràmit la querella a una comissaria o un jutjat.

En declaracions a Europa Press, l'advocat que ha presentat la demanda, Josep Jover, ha explicat que la querella es basa en el procediment que, segons ell, va ser equivocat, i en que es van usar armes no reglamentàries com porres extensibles amb boles d'acer. Creu que no pot permetre's tot, i menys a un cos que ha de vetllar pels drets de les persones.

Sobre el fet que els Mossos que van participar en l'operació no fossin identificats, Jover considera que no té cap sentit, ja que, més enllà de la llei, en un país no violent com Espanya, els agents no han d'amagar-se. Segons els querellants, tant els agents que van actuar com els seus responsables podrien haver incorregut en delictes de lesions i tortures i de robatori.

Jover assegura que ha utilitzat per a realitzar la querella el material que es lliura en l'escola de policies quan es parla de l'ús de la força que, segons ell, és contrari a l'actuació del 27 de maig, que va tenir un balanç de 37 agents ferits d'un total de 121 ferits i dos activistes traslladats a l'hospital.

Dades de 30.000 ciutadans

En la querella es destaca que es van produir danys en les propietats privades de les persones "sense venir al cas" i que la policia es va apropiar de dades de caràcter personal de més de 30.000 ciutadans de dintre dels ordinadors requisats, als quals es va accedir sense manament judicial.

Respecte a les càrregues, en la querella s'assegura que els mossos "no són prou conscients de les responsabilitats que comporta la professió que han escollit" i de la vulneració dels principis d'utilització de la força en les declaracions internacionals d'obligatori compliment a Espanya, al ser tractats internacionals ratificats i publicats.

A la sortida dels jutjats, Jover ha explicat que és una querella molt tècnica per a analitzar "què va passar i per què, i que permetrà aportar documentació posterior que encara s'està recopilant". L'activista ha explicat als mitjans que la policia els va treure tots els ordinadors, els van donar cops i els van deixar en un ras, d'on molts no han pogut recuperar-los.

Badia, que també forma part de la comissió de comunicació de l'acampada, ha assegurat que el dia de les càrregues policials va passar "molta por", encara que no li van pegar i espera que amb aquesta querella es faci justícia.

www.kaosenlared.net/noticia/activista-querella-contra-puig-cargas-plaza-cataluna