CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un centenar de membres de la PAH ocupa la seu central de Catalunya Caixa a Barcelona

Dilluns, 5 novembre, 2012

Demanen entrevistar-se amb el president de l’entitat degut a les grans dificultats que el banc, rescatat pel FROB, posa a l’hora de negociar amb els desnonats. Reclamen el lloguer social i la dació en pagament per a aquells que no poden pagar les hipoteques.

Un centenar de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest dilluns 5 de novembre el vestíbul principal de la seu central de Catalunya Caixa a la Via Laietana per tal d’entrevistar-se amb el seu director degut a les dificultats que aquesta entitat posa per negociar amb les persones que ja no poden pagar la hipoteca i entren en processos de desnonament. Els activistes han entrat pacíficament a la seu de Catalunya Caixa al voltant de les onze del matí [a la imatge], i s’han assegut a terra després d’exigir aquesta entrevista amb el president Adolf Todó, i han assegurat que no es mourien fins que no l’aconseguissin.

Cridant consignes com “No és una crisi, és una estafa”, els membres de la PAH i persones afectades per una procés de desnonament han recordat que Catalunya caixa és una de les entitats bancàries rescatades pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), però tot i haver estat injectada amb diners públics es nega a facilitar les negociacions per pactar la dació en pagament o el lloguer social. Davant aquesta reiterada negativa de l’entitat, els afectats per les hipoteques han decidit fer la mostra de força d’aquest dilluns. Des de la direcció de l’entitat s’ha amenaçat als activistes que si no desocupaven el vestíbul serien acusats de delicte penal i que trucarien els Mossos per detenir-los a tots. També han argumentat que qui dirigeix el banc és el FROB i, per tant no podrien reunir-s'hi.

L’acció s’ha pogut seguir a la xarxa social Twitter sota l’etiqueta #AsfixiaCx, per on s'ha distribuït el número de telèfon de l'oficina central perquè els ciutadans puguin trucar per demanar que accedeixin a les peticions dels concentrats i no els envïin els Mossos d'Esquadra. Després de diverses negociacions, els activistes han aconseguit que una delegació de tres persones s'entrevisti amb el secretari del consell d'administració de l'entitat i quan aquesta s'ha produït els manifestants han sortit de l'oficina.

Foto: @PAH_BCN

FONT: ELTRIANGLE.EU

Més Informació:

- AFECTATS PER LA HIPOTECA (PAH)

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció