CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un centenar de persones demanen l’alliberament de Núria Pòrtulas

Dimecres, 21 febrer, 2007

Les concentracions s'han fet davant les seus d'ICV a Barcelona i Girona

VILAWEB - DIMECRES, 21/02/2007 - 16:00h .- Un centenar de persones s'han concentrat aquest vespre davant les seus d'ICV a Girona i Barcelona per reclamar la llibertat de Núria Pòrtulas, acusada de vinculació amb grups anarquistes i empresonada a Madrid, perquè se li aplica la llei anti-terrorista. Les concentracions, que es repeteixen cada setamana, es fan també per protestar contra l'Àrea Central d'Informació dels Mossos d'Esquadra, una unitat que depèn del conseller d'Interior, Joan Saura (ICV).

+ elsud.org: web amb informació sobre
el seu cas.
+ You Tube: Llibertat Núria Pòrtulas.
+ Enquesta i fòrum de VilaWeb: Què us
semblen les protestes a la seu d'ICV per
la detenció de Núria Pòrtulas?

+ Web de Jordi Salvia: Llibertat Núria
Pòrtulas (4)
.
+ Arxiu de VilaWeb: L'Audiència
Nacional espanyola decreta presó
provisional per a Núria Pòrtulas

(9-2-2007) i Nova concentració de
suport a Núria Pòrtulas a Girona

(14-2-2007).

El proper dissabte es farà una
manifestació a Girona.

Cronologia dels fets

Núria Pòrtulas, una jova educadora social de Sarrià de Ter, va ser detinguda pels Mossos el passat dia 7 d'octubre a Girona, acusada de pertinença a banda armada i possessió d’explosius. Els Mossos van escorcollar la casa okupada on viu, Can Rusc, i també el domicili dels seus pares. Li van aplicar la llei antiterrorista i l'Audiència Nacional espanyola va decretar presó provisional per a la noia, al centre penitenciari madrileny de Soto del Real. El jutge de l'Audiència, Santiago Pedraz, va imputar-li el delicte de col·laboració o pertinença a organització terrorista, però no el de tinença d'explosius.

Sembla ser que el detonant de l'operació va ser l’existència d’una llibreta on hi havia apuntades adreces d'institucions públiques i material divers de difusió anarquista, incautat dues setmanes abans de la seva detenció en un control, quan Pòrtulas tornava d’una manifestació contra els abusos de poder a Olot. En els interrogatoris, li van preguntar per la seva relació amb Juan Antonio Sorroche, un jove de Sarrià de Ter detingut a Itàlia per haver calat foc a tres vehicles d'una companyia ferroviària. Pòrtulas havia liderat la campanya de solidaritat amb Sorroche. Pel que fa a les adreces de la seva agenda, va explicar que eren perquè cerca feina.

Esperances i solidaritat

L'advocat de Núria Pòrtulas, Benet Salellas, va recórrer l'ordre d'empresonament i es va queixar pel fet que l'Audiència no va informar de quina banda terrorista es referia a la seva acusació. Salellas considera 'esperançador' que el jutge hagi assegurat que revisarà el cas un cop tingui els resultats de la investigació.

Les mostres de solidaritat amb Núria Pòrtulas han estat múltiples, no només a Sarrià de Ter. Fins ara, s'han fet concentracions de suport a diversos indrets del país, com Girona, Tarragona, Mallorca, Menorca i Barcelona. L'Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar en un ple extraordinari una moció a favor de la noia i els seus familiars.