CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un centenar de persones recorden Yassir a El Vendrell i la policia intenta impedir que posin un ram de flors

Dijous, 2 gener, 2014

Un centenar de persones recorden Yassir i la policia intenta impedir que posin un ram

Aquest 31 de desembre fa just cinc mesos que Yassir El Younoussi va morir a la comissiaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell, i familiars, amics i persones solidàries l’han volgut recordar.

Des de les dotze del migdia desenes de persones s’han començat a aplegar davant de l’Ajuntament de la població. Hi havia familiars, amics, membres de la comunitat marroquina del Vendrell, militants del sindicalisme combatiu i d’organitzacions d’esquerres i independentistes, i persones solidàries.

Un amic de Yassir, Mohammed (el mateix que va denunciar en un vídeo fa algunes setmanes la persecució policial que pateix la població d’origen marroquí), ha llegit un comunicat que recorda que aquest Nadal una família vendrellenca el passarà sense un dels seus fills i que denuncia la brutalitat policial dels Mossos d’Esquadra i el silenci per part de l’Ajuntament en aquest cas.

Quan ja feia una hora que durava la concentració solidària, el centenar de persones ha iniciat un recorregut pels carrers del Vendrell. L’objectiu era anar a dipositar unes flores i branques d’olivera al lloc on va morir Yassir: la comissaria de la policia autonòmica. Però en arribar-hi, dos agents dels Mossos han intentat impedir que posessin les flors argumentant que estava prohibit dipositar objectes al voltant de l’edifici. Després d’una estona de discussió, els familiars i amics han decidit no fer cas als policies i han deixat les flors i alguns retrats del jove vendrellenc.

Finalment, tota la gent que havia acudit per donar suport a la família i demanar justícia ha retornat tranquil·lament cap al centre de la ciutat. A la façana de la comissaria ha quedat un ram de flors.

FONT: XARXAPENEDES.CAT

Més informació:

- PAGINA FACEBOOK CGT BAIX PENEDÈS

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- TWITTER YASSIR EL VENDRELL

- WEB JUSTÍCIA YASSIR