CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un centenar de treballadors protesten davant de Clariant a Tarragona per l’acomiadament de dos companys

Dilluns, 15 gener, 2007

Vilaweb / Europa Press - TARRAGONA, 15/01/2007 15:55 (EUROPA PRESS).- Un centenar de treballadors s'han concentrat avui a les portes de l'empresa Clariant, situada a la carretera entre Tarragona i Salou (Tarragonès), per protestar per l'acomiadament "injustificat" de dos companys i la sanció imposada a dos més.

La convocatòria l'ha feta la CGT ja que un dels acomiadats és el secretari general de la Secció Sindical. Segons Àngel Rodríguez, secretari d'acció sindical de la federació local de Tarragona, avui dia es fessin piquets informatius per informar la resta de treballadors de la situació.

L'acció ha començat a les deu del matí i durarà fins a les sis de la tarda. Les vagues es repetiran cada dilluns fins al 5 de febrer, si abans l'empresa no s'asseu a negociar la readmissió dels acomiadats i la revocació de les sancions.


Un centenar de treballadors protesten Davant Clariant a Tarragona l'acomiadament de dos companys

Terra Actualidad - VMT 15/01/2007 17:01.- Un centenar de treballadors es van concentrar avui a les portes de L'empresa Clariant, situada en la carretera entre Tarragona i Salou, per a protestar per l'acomiadament 'injustificat' de dos companys i la sanció imposada a altres dos.

La convocatòria la va realitzar la CGT atés que un dels acomiadats és el secretari general de la Secció Sindical. Segons Ángel Rodríguez, secretari d'acció sindical de la federació local de Tarragona, durant el dia d'avui es realitzaren piquets informatius per a informar a la resta de treballadors de la situació.

L'acció va començar a les 10 del matí i s'allargarà fins a les sis de la vesprada. Les vagues es repetiran cada dilluns fins al 5 de febrer, si abans l'empresa No s'assenta a negociar la readmissió dels acomiadats i la revocació de les sancions.

Rodríguez va mostrar el seu enuig pels serveis mínims que vol imposar l'empresa durant aquestes accions i que es consideren 'abusius'. Per la seva banda, el motiu que al·lega la direcció de Clariant per als dos acomiadaments i les dues sancions imposades és que els treballadors no van seguir la instruccions adequades en les mescles dels productes a fabricar.

No obstant, des de la CGT s'entén que és una 'mesura de pressió' contra el sindicat per la pertinença al sindicat de dos dels damnificats. Aquests eren el secretari general de la Secció Sindical, que va ser acomiadat, i un afiliat que anava a presentar-se a les llistes del comitè, que va ser sancionat amb 60 dies de suspensió. Els altres dos es consideren 'danys col·laterals' en ser els companys dels afiliats.


La CGT fa una jornada de vaga a Clariant per reclamar la readmissió de dos sindicalistes acomiadats

Clariant nega cap «persecució» i remarca el «nul» seguiment de la protesta

El Punt 16/01/2007 -EVA POMARES. Vila-seca .-
La multinacional suïssa Clariant va viure ahir una jornada de vaga, secundada només per una part de la plantilla, convocada per la CGT, per reclamar la readmissió de dos delegats d'aquest sindicat acomiadats i la retirada de sancions a dos treballadors més. Per la CGT és un cas de «persecució sindical», mentre que fonts de l'empresa ho han negat i s'han remès al resultat del judici que tindrà lloc al febrer. La CGT assegura que se'ls pretén fer fora de la mesa que ha de negociar l'ERO.


+ Part de la plantilla de Clariant a Vila-seca van fer ahir vaga i es van concentrar davant la fàbrica. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ

Clariant va comunicar, fa aproximadament dos mesos, els acomiadaments del secretari general de la CGT a Clariant i membre del comitè i d'un altre afiliat. El motiu al·legat és «desobediència», segons fonts sindicals. «Ens culpen de prendre una mostra de producte i etiquetar-la erròniament, però aquesta és una pràctica habitual, i no té res a veure amb el producte final. A més, el protocol intern no obliga a etiquetar», va dir Àngel Rodríguez (CGT). Fonts de l'empresa no han volgut detallar l'incident en espera del judici, però han assegurat que «hi va haver una manipulació intencionada de les anàlisis de control» del producte. Els altres dos treballadors sancionats, que no són afiliats a la CGT, han estat suspesos de feina i sou 15 i 60 dies respectivament.

La CGT entén que tot plegat és un cas de «persecució sindical». Rodríguez ha explicat: «Ens van oferir diners, cosa estranya si l'acomiadament era procedent, però no la readmissió.»

«Clariant viu moments delicats i no ens volen en la mesa de negociació de l'ERO perquè saben que mai els signem en el cas d'empreses amb beneficis.» Aquesta tardor, Clariant va anunciar la supressió de 2.200 llocs de treball a les plantes europees, però encara no ha concretat si afectaran la de Vila-seca i el Prat de Llobregat. «La CGT ha denunciat coses com ara la presència de treballadors d'ETT a planta, prohibida per la perillositat bacteriològica.» Un dels acomiadats era el responsable de salut i riscos laborals i diu que ara li passen la factura.

Part de la plantilla de 150 treballadors es va concentrar ahir davant de la fàbrica, i va impedir l'entrada de camions, i s'hi van afegir sindicalistes del Prat. Clariant va destacar ahir que «a Vila-seca s'ha treballat amb normalitat i no s'ha secundat la vaga», que es repetirà els dies 22 i 29 de gener i el 5 de febrer.