CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un estudiant de la UAB comença una vaga de fam indefinida contra el pla Bolonya

Dilluns, 23 febrer, 2009

BARCELONA, 22 Febr. (EUROPAPRESS) - Un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Tomàs Sayes, del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) iniciarà aquest dilluns 23 de febrer una vaga de fam indefinida contra l'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), que conté el Pla de Bolonya.

"A partir del dilluns l'estudiant deixarà d'ingerir, per voluntat pròpia, aliments i romandrà de forma permanent en l'edifici d'estudiants de la UAB", va concretar el SEPC en un comunicat. Segons els alumnes, la protesta es deu a la "actitud intransigent i prepotent" de les autoritats, que "es neguen" a escoltar les seves reivindicacions. Els estudiants ja van advertir fa més d'una setmana que prendrien aquesta mesura contra el pla i a favor de la readmissió dels sis expulsats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després d'algunes protestes. També demanaran la paralització del pla, de "la repressió" i la celebració d'un referèndum sobre el pla.

En roda de premsa, després de rebentar la inauguració del Campus de la Comunicació de la Pompeu Fabra (UPF), van avisar que seria una vaga "fins a les últimes conseqüències i de forma molt seriosa". Van explicar que la realitza un alumne de la UAB perquè es tracta del centre "on més problemes, expulsions i ferits hi ha hagut" al llarg de les protestes contra el pla.

Aquesta vaga s'iniciarà just una setmana després que el Comissionat d'Universitats i Investigació de la Generalitat, que dirigeix Blanca Palmada, celebrés la Taula Nacional per a la Universitat Pública, trobada que va finalitzar amb cinc dels 17 alumnes que van assistir.

Quant a les consultes, el 26 de febrer la Universitat de Barcelona (UB) celebrarà un referèndum no vinculant, a petició de més del 50 per cent dels estudiants claustrals amb la pregunta 'Ha de paralitzar-se l'aplicació del EEES per a iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat pública?'. Segons el SEPC, també s'estan tramitant consultes a la UPF i a la Politècnica de Catalunya (UPC) sobre la mateixa qüestió.


Més informació a:

www.kaosenlared.net/noticia/militant-sepc-inicia-vaga-fam-indefinida