CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un grup d’aturats i activistes socials i sindicals realitzen una acció a la Borsa de Barcelona

Divendres, 18 desembre, 2009

jpg_17140_0_OCUPACION_BOLSA_7.jpg

El 16 de desembre una seixentena d’aturats de l’Assemblea de Treballadores i Treballadors en Atur de Barcelona, conjuntament amb l’Assemblea d’Aturats del Maresme, sindicalistes de l’esquerra sindical i de cases okupades, van ocupar la Borsa de Barcelona amb el lema PROU DINERS PELS BANCS. TREBALL O PRESTACIÓ!


El creixement econòmic dels últims anys, que ara s’ha vist fictici, era un creixement basat en l’especulació. Amb l’obsessió pels beneficis a curt plaç, les grans empreses s’han llençat a l’especulació financera, amb l’inestimable ajut dels governs, desregularitzant el mercat global. Aquest model econòmic a dut a la situació en la que les empreses inverteixen més en projectes financers que en l’economia real. la bogeria del mercat la veiem palmàriament en casos com la Volkswagen que mentre obtenia beneficis, baixaven les seves ventes.

El projecte neoliberal ha portat a la precarització i la baixada del nivell adquisitiu de la classe treballadora, sense comptar la baixada dels salaris indirectes que representen les privatitzacions dels serveis públics. En el període, a l’Estat espanyol, 1999-2005 els beneficis empreserials han augmentat un 73%, mentre que els costos salarials únicament un 3,7%. Com s’ha mantingut un creixement sostingut si la capacitat de compra de la gent (tenint en compte l’encariment dels preus) ha baixat? Amb el crèdit. Crèdit que ha dut a milions de treballadors a hipotecar la seva vida amb els bancs.

La solució dels nostres governs és una vella fórmula: privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues. Mentre ZP reserva 200.000 milions/€ per salvar els bancs, pel primer “Programa temporal de protección por desempleo e inserción", la famosa ajuda dels 421 euros, va destinar 640 milions d’euros. Mentre donen ajudes milionaris a les empreses d’automoció perquè inverteixin en nous models, o incentiven les ventes amb l’escandalós Plan 2000E, permeten que les mateixes empreses acomiadin a milers de treballadors.

És per això que els aturats hem ocupat la borsa, seu de l’especulació i temple dels beneficis. L’Assemblea de Treballadores i Treballadors en Atur de Barcelona estem farts de que les institucions no es dignin ni a parlar amb nosaltres. Estem farts de que ens diguin que l’economia no va tant malament, mentre no trobem feina.

Hem ocupat la Borsa de Barcelona conjuntament amb els companys i companyes de l’Assemblea d’Aturats del Maresme, amb companyes de l’esquerra sindical de la Coordinadora Unitària Sindical i amb companys de cases okupades. L’hem ocupat perquè els culpables de la crisi no només decideixen què fan amb les seves inversions, sinó també que fan amb les nostres vides. Perquè estem a l’atur però no aturats i perquè aquesta crisi, que no l’hem creada nosaltres, tampoc la volem pagar.

Assemblea d'Aturats i Aturades de Barcelona

Assemblees tots els dimarts al c/Sant Pere més Baix 70 de Barcelona a les 19 h.

E-mail de contacte: paradoparada@yahoo.es

http://aturatsaturades.blogspot.com/