CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un grup de sindicalistes catalans donen suport als sindicalistes palestins amb la seva presència el 1r de Maig a Palestina

Dimarts, 1 maig, 2007

Una delegació de 22 catalans, pertanyents a CGT, IAC, Mesa de l'Educació d'Adults de Catalunya, Federació d'Associacions de Veins de Catalunya, Casal Popular La Traca i Lluita Internacionalista van participar a la manifestació del Dia Internacional dels Treballadors a la ciutat de Gaza (Palestina) que, per motius d'organització, es va celebrar el 30 d'abril. Set sindicats palestins van organitzar un acte unitari al davant de la seu del Parlament palestí a Gaza, que va reunir uns dos mil treballadors de tota la franja.


Amb el lema “Volem treball, no almoines”, els treballadors van plantejar les seves reivindicacions davant el vicepresident del Parlament palestí i les van adreçar per escrit al president de l'Autoritat Nacional Palestina, a l'Organització Internacional del Treball, i l'ONU. Les seves principals demandes son:

1. Fi immediata dels enfrontaments entre faccions palestines
2. Creació d'una bossa de treball per als aturats
3. Reforma de la legislació laboral per garantir les llibertats sindicals
4. Creació d'un sistema d'inspecció de treball per supervisar les condicions laborals
5. Prestació d'atur i garantia d’accés als serveis públics: escolarització primària gratuïta, seguretat social
6. Establiment del salari mínim

Des de la delegació catalana vam saludar la manifestació, recolzant la lluita dels treballadors palestins, que hem fet nostra, i condemnat el bloqueig internacional imposat a Palestina. Aquests dies a Gaza hem pogut comprovar les consequències nefastes d'aquest embargament internacional que fan encara mes dura la vida del poble palestí sota l'ocupació israeliana.

Delegació catalana 1r de Maig a Palestina


Llegir comunicat: Una delegació de la CGT de Catalunya participarà en els actes del 1r de Maig a Palestina