CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un jutjat obliga Iberia a retirar la sanció de 45 dies contra un delegat de la CGT per la invasió de les pistes

Dijous, 19 abril, 2007

La jutgessa no accepta com a prova les declaracions del treballador a Telecinco
La titular del jutjat social número 3 de Barcelona ha obligat Iberia a anul·lar la sanció de 45 dies sense sou i feina que va imposar al treballador Marco Aurelio Arenas per haver envaït, segons la companyia, les pistes de l'aeroport del Prat durant la vaga del 28 de juliol passat. La jutgessa no va acceptar com a prova les imatges de les declaracions que el treballador, que és delegat sindical de la CGT, va fer a les càmeres de Telecinco, ja que estaven gravades a l'exterior de l'aeroport.


El Punt - 19/04/2007
ROSA M. BRAVO. El Prat de Llobregat .-
Iberia va expedientar amb sancions que anaven de 16 a 60 dies sense feina ni sou 59 treballadors que presumptament van envair les pistes i van impedir el trànsit dels avions durant la vaga que va col·lapsar l'aeroport del Prat al juliol. Un dels expedientats va ser Marco Aurelio Arenas, delegat del sindicat CGT, que va complir la sanció i va estar sense treballar ni cobrar durant 45 dies entre el gener i el febrer passats. Arenas va portar la sanció als tribunals i el jutjat social número 3 de Barcelona li ha donat la raó.
L'empresa argumentava la sanció imposada amb unes imatges de la cadena de televisió Telecinco, en què es veia Arenas fent unes declaracions al·lusives a l'activitat laboral del servei de terra d'Iberia. Segons la companyia, les imatges van ser preses a peu de pista, cosa que hauria demostrat la presència del treballador durant l'ocupació. També va basar l'acusació en el control d'entrada, que mostrava com Arenas va accedir a l'aeroport. La jutgessa, en canvi, ha reconegut que les imatges es van prendre al pàrquing de l'aeroport, a l'exterior de les terminals, i per això la gravació no prova que Arenas estigués ocupant les pistes. Pel que fa al control d'entrada, el treballador argumenta que «en un dia com aquell, vaig entrar i sortir deu vegades de l'aeroport», i això també ho invalida com a prova. Com que ja ha complert la sanció, Iberia haurà de pagar-li els 45 dies i cotitzar-los a la Seguretat Social com si Arenas els hagués treballat.

Judici al juny

Arenas no ha estat l'únic a recórrer contra la sanció. Un altre delegat sindical, en aquest cas del minoritari CISA, tenia ahir el judici en què s'havia de decidir si la sanció que li ha aplicat Iberia és justa o no. Però la jutgessa ha decidit ajornar el judici fins al 5 de juny, dia en què es jutjaran una vintena de casos més d'expedientats per Iberia, ja que vol estudiar la causa que té oberta el jutjat penal número 1 del Prat contra aquest treballador, que està imputat per la presumpta ocupació de les pistes de l'aeroport. La titular del Prat ha imputat de moment més de 200 treballadors per possibles delictes de sedició, desordres i alteració de l'ordre públic, i encara els està interrogant.