CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un llibre sobre Antonia Maymón, anarquista, mestra i naturista

Dimarts, 28 octubre, 2014

Antonia Maymón. Anarquista, maestra, naturista.

María Carmen Agulló Díaz i María Pilar Molina Beneyto

Virus editorial, 2014, 278 pàg.

«... dir-se anarquista no costa gens; hi ha èpoques que sembla estar de moda; el dificil és ser-ho; la dificultat està a estar sempre sobre un mateix, procurant que els seus actes estiguin d'acord amb les seves paraules, a ser rebel sense crueltat, just sense parcialitats, moral sense hipocresia i a viure dintre dels múltiples inconvenients de la societat actual el més anàrquicament possible»

Antonia Maymón (Madrid, 1881 – Beniaján, 1959) va ser una promotora de l'ideal anarquista des de la primera dècada del segle XX i va dedicar la seva vida a la creació d'escoles racionalistes en diferents llocs de l'Estat espanyol, i va posar tota la seva energia a practicar una docència d'acord amb els seus pensaments i en una intensíssima labor periodística per a multitud de publicacions llibertàries.

La present investigació ens ofereix un recorregut per la vida d'aquesta fervent naturista, mestra llibertària i sindicalista conseqüent i una selecció dels seus textos, fidel reflex dels debats que es donaven en el sí del moviment llibertari durant la primera meitat del segle passat. En aquests anys, que ser dona i independent era gairebé una heretgia, Antonia Maymón va optar per viure com una lluitadora lliure de pensament i d'acció: Testimoni d'una vertiginosa etapa de la nostra història i dona avançada al seu temps, Maymón va ser assenyalada, perseguida, bandejada, jutjada i empresonada. I, a pesar dels exilis i la presó, mai va abandonar la seva rebel·lia ni les seves ganes d'acompanyar als més joves en la seva formació com persones lliures i autònomes.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció