CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un mercaderies surt de la via i talla la línia en un tram del Baix Camp

Dimecres, 9 gener, 2008

9/1/2008 LES INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES

Un mercaderies surt de la via i talla la línia en un tram del Baix Camp

ESTHER CELMA
TARRAGONA

El tercer vagó d'un tren de mercaderies carregat de carbó arribat al port de Tarragona i amb destinació a la central tèrmica de Samper de Calanda (Terol) va descarrilar ahir a les 13.18 hores a l'estació de Reus (Baix Camp) per causes que Renfe investigarà. L'incident no va causar danys personals, però va obligar a tallar el servei des de Reus cap a les Borges del Camp i la Plana de Picamoixons.

Sis hores després, el tren encara no havia pogut ser retirat per culpa de la magnitud de la càrrega, que va dificultar les tasques. Un portaveu de Renfe va explicar que, probablement, la normalitat es restabliria al llarg de la nit i que el servei ja estaria operatiu avui al matí. En total, l'incident va afectar 15 trens. Els passatgers de llarga distància que anaven en direcció Lleida es van desviar per Valls i els de mitjana van fer transbord per carretera en autobusos.

Juan Ramón Ferrandis, del sindicat CGT, va explicar: "La causa no ha sigut un error humà, s'ha obert la via, el vagó ha quedat arran de terra i ho ha arrossegat tot, canvis, baixos i via". El sindicat denuncia des de fa mesos "la falta d'inversió perquè tot es destina a l'AVE". Cada vagó carregat de carbó pesa 80 tones "i sense un bon manteniment, les vies no ho suporten, ja va passar el gener de l'any passat a Flix", va recordar Ferrandis. En aquella ocasió hi va haver dos descarrilaments en una setmana.

El Periódico|Notícia original al Web de El Periódico