CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un miler de persones es manifesten a Sabadell contra la nova onada de retallades a la sanitat pública

Dissabte, 26 gener, 2013

DAVID GARCIA / SABADELL | 25/01/2013

Prop d'un miler de persones van assistir ahir 24 de gener a la manifestació que va tenir lloc a Sabadell convocada per la plantilla en lluita de l'Hospital Parc Taulí de la ciutat. La mobilització, que va recórrer els carrers del centre des de l'hospital fins a l'Ajuntament, és un episodi més de la lluita que plantilla i usuàries del Parc Taulí duen a terme des del desembre de 2012 contra la nova onada de retallades anunciada pel Govern de la Generalitat.

Quan pocs dies després de les eleccions del 25 de novembre Artur Mas va comunicar que els pressupostos de 2013 tornarien a retallar la despesa en sanitat, el personal de diversos hospitals com el de Sant Pau de Barcelona va acampar als centres sanitaris com a mesura de protesta. Així ho va fer també el personal del Parc Taulí. Pocs dies després, un grup d'usuàries de la sanitat es va sumar a la protesta amb la intenció de fer confluir la lluita laboral de les professionals de la sanitat amb la lluita pel dret a la sanitat publica que afecta tota la població. L'acampada es va aixecar el 17 de gener, però l'assemblea de treballadores i usuàries va acordar entre altres coses la celebració d'una nova manifestació unitària contra les retallades.

Continuïtat de la lluita

La protesta va acabar sobre les 20h a les portes del consistori, on es va fer una crida a lluitar pels drets que “tant van costar d'aconseguir en el seu dia i ara ens els estan prenent”, en referència no només a la sanitat sinó també a l'educació, l'accés a l'habitatge i el treball digne. Finament es va anunciar la convocatòria d'una nova assemblea per al 31 de gener. A les acaballes de la manifestació, els Mossos d'Esquadra van identificar sis manifestants.

Dues treballadores de l'hospital asseguraven ahir que la direcció de l'hospital ha anunciat que incrementarà la jornada laboral. “No coneixem encara com es concretaran les noves retallades a la Sanitat però estem segures que seran dures”, deien. Ambdues valoraven bé l'acampada perquè “ha servit com a punt de trobada entre la ciutadania i professionals”. Tanmateix lamentaven que per la gravetat de l'assumpte hi hauria d'haver molta més gent mobilitzada. La lluita però seguirà endavant. “Poc a poc ens hem anat organitzant en grups de treball i això es positiu”. La manifestació va ser secundada, a més de per professionals i usuàries, per la Federació d'Associacions de Veïns, el15-M de la ciutat, els Iaioflautes i els sindicats CGT i CNT.

http://directa.cat/noticia/un-miler-persones-es-manifesten-sabadell-contra-nova-onada-retallades-sanitat