CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un miler de persones es manifesten contra les retallades davant la seu del Departament de Salut

Dissabte, 3 setembre, 2011

Tres manifestacions sortides des dels hospitals de Bellvitge, l'Esperança i el Dos de Maig s'han trobat aquest divendres 2 de setembre per acabar davant del Departament de Salut a Barcelona i han aplegat centenars de concentrats, entre usuaris i professionals de la sanitat, en una mobilització convocada per la PUHC (Plataforma de Usuaris i Hospitals Catalans).

Prop d'un miler de persones s'han acabat concentrant davant la seu del Departament de Salut, a Barcelona, per protestar contra les retallades. Els manifestants s'han trobat després que s'ajuntessin les tres marxes.

Les tres marxes han sortit a les 16 h d'aquest divendres des dels hospitals de Bellvitge, l'Esperança i el Dos de Maig per arribar fins al Departament de Salut i protestar contra les retallades de pressupost als centres hospitalaris, d'atenció primària i també les ambulàncies.

Els concentrats han tallat la Diagonal durant més d'una hora i han interromput el trànsit en diversos carrers. Professionals i usuaris de la sanitat han protestat a la Travessera de les Corts de Barcelona, seu del Departament dirigit per Boi Ruiz, on han confluït les tres marxes.

Quan s'han aplegat a la seu de Salut, custodiada per diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra, han pronunciat consignes com "Educació i sanitat, pública i de qualitat", "Retallar en sanitat és assassinat" i "Artur Mas, a quina mútua vas?", i també han escenificat la mort de la sanitat pública en una performance.

També a Lleida, unes 500 persones han sortit al carrer el 2 de setembre per protestar contra les retallades a la sanitat, convocades per l'Assemblea del 15M de Lleida. Els manifestants han escenificat amb un funeral el perill de retallar la sanitat pública.


www.btvnoticies.cat

>>> La notícia a TV3:

Gairebé un miler de persones protesten davant la seu de Salut contra les retallades

www.3cat24.cat/noticia/1358248/catalunya/Gairebe-un-miler-de-persones-protesten-davant-la-seu-de-Salut-contra-les-retallades

>>> Reportatge fotogràfic de les marxes de Barcelona fet per José Cabrejas:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.246387838732932.61744.100000851522297&type=1

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció