CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un miler de tarragonins diuen no al tancament dels CAP a les nits

Divendres, 2 setembre, 2011

Els tarragonins i tarragonines no estan disposats a perdre el servei d'urgències nocturnes als Centres d'Atenció Primària de Bonavista, Sant Salvador i Muralles. Motivats per la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics -promotora de les mobilitzacions-, més de mil persones es van tancar ahir al vespre repartits entre aquests tres equipaments per protestar contra el nou mapa sanitari impulsat pel govern de la Generalitat. La jornada va transcórrer sense cap incident.

El CAP de Bonavista va ser el que va rebre més afluència de veïns i veïnes durant la concentració. Més de mig miler de persones es van apropar a les portes del centre sanitari fins a les onze de la nit. A Sant Salvador s'hi van concentrar uns 300 veïns i veïnes que van acordar quedar-s'hi fins a la mitjanit. Finalment, al CAP Muralles s'hi van aplegar unes 200 persones i una trentena van decidir passar-hi la nit.

Nombroses pancartes i crits reivindicatius es van deixar veure i sentir ahir al vespre als tres CAP, com 'Les retallades per als qui les han provocat', 'La salut no ha de ser un negoci', 'Amb la sanitat no s'hi juga' o 'Retallem per dalt', entre d'altres.

El portaveu de la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics, Antoni Pico, ha valorat positivament la resposta ciutadana al tancament del servei d'urgències a les nits. "Això significa que el govern s'està equivocant amb aquestes mesures, ja que són rebutjades per la ciutadania", ha assenyalat Peco, que aposta per un diàleg entre les diferents parts implicades en l'àmbit sanitari -administracions, metges, sindicats i també usuaris- per buscar solucions que en cap cas vagin en detriment de la qualitat assistencial.
Les protestes continuen

El tancament simbòlic d'aquest dijous a la nit no serà l'únic acte reivindicatiu que impulsi la Plataforma. Sense anar més lluny, per aquest dissabte a dos quarts de vuit de la tarda s'han previst talls intermitents a les carreteres N-340 (a l'alçada de la rotonda de Bonavista), N-420 (a l'alçada de Sant Salvador) i A-7 (a l'alçada del Cementiri, direcció Barcelona). A més, la continuïtat d'aquests tancaments als CAP en el calendari es decidiran en un assemblea que tindrà lloc la setmana vinent.

* Notícia extreta de delCamp.cat: http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=18475

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció