CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un miler de treballadors de les empreses municipals s’han manifestat el 13 d’octubre a Barcelona contra les retallades

Dijous, 18 octubre, 2012

Aquest dimecres 13 d'octubre a la tarda al voltant d’un miler de treballadors d'empreses públiques i diversos serveis de l'Ajuntament de Barcelona s'han concentrat contra les retallades i la precarització a la plaça Sant Jaume per iniciar una marxa fins a la delegació del Govern espanyol a Catalunya, convocats per la recentment creada Coordinadora Sindical de Serveis Públics Municipals, formada per representants
de la pràctica totalitat de les empreses i organismes públics dependents dels pressupostos municipals de Barcelona.

Aquesta és la primera mobilització per protestar contra les retallades socials i laborals aplicades pel Govern espanyol que fan junts tots els sindicats amb representació de l'Ajuntament de la Ciutat Comtal (CCOO, CGT, USOC i UGT) i és l'inici d'un calendari de mobilitzacions que s'allargarà fins el 23 novembre. Els treballadors han cridat contra les privatitzacions i contra l'eliminació de la paga extra de Nadal perquè en el cas de l'Ajuntament de Barcelona es té una bona situació econòmica que no justifica les retallades. Concretament rebutgen les reformes salarials i d’ocupació aprovades pel govern central en el decret 20/2012, unes reformes que està aplicant el consistori.

La coordinadora sindical la formen representants de més de 30.000 treballadors que sumen l’Ajuntament de Barcelona: TMB, B:SM, ICUB, IMI, BAGURSA, CETRAMSA, FINA, IMSSB, IMH, CBB, IMEB, IMPILAJASPB, BarcelonActiva, BIMSA, CEB, Hospital del Mar, IMDB i PATSA.

A més de la convocatòria de la manifestació del 17 d’octubre, la Coordinadora Sindical ha acordat treballar en un pla de mobilitzacions conjuntes que inclourà una possible vaga per al proper 23 de novembre, dos dies abans de les eleccions catalanes.

>>> Més informació sobre la Coordinadora Sindical de Serveis Públics Municipals de Barcelona al web http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7986