CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un miler de treballadors de Mahle es manifesten a Vilanova i la Geltrú contra els acomiadaments

Dissabte, 14 febrer, 2009

Image0011.jpg

Vilaweb. Dissabte, 14/02/2009

Un miler de treballadors de l'empresa Mahle de Vilanova i la Geltrú s'han manifestat avui 14 de febrer contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) i que preveu d'acomiadar 250 treballadors dels 528 que té actualment. Segons l'empresa, aquesta és l'única alternativa al descens de la demanda de productes destinats a l'exportació per a vehicles de gamma mitja-alta. Els sindicats reclamen mesures alternatives de caràcter intern per evitar els acomiadaments.


La mobilització s'ha iniciat a la plaça de les Neus i ha acabat a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

El comitè d'empresa considera que la direcció de Mahle 's'aprofita' del context de crisi per fer una reestructuració 'salvatge de la planta' impulsada sobretot des de la seu central de Mahle a Alemanya. 'Han decidit que la planta de Vilanova i la Geltrú, hi hagi o no hi hagi crisi, es quedarà amb la meitat de la plantilla', ha denunciat Juan Antonio Sánchez, president del comitè d'empresa.

El president del comitè d'empresa considera que l'extinció de la meitat dels contractes de la planta és 'totalment injustificada' i ha afegit que abans que l'empresa presentés al departament de Treball l'ERO, ja havien mantingut reunions amb la direcció on reconeixien que la situació era 'molt dolenta' per una disminució de les comandes.

El comitè va plantejar-los que el futur de la planta havia de passar perquè l'empresa plantegés prejubilacions per als treballadors de fins els 55 anys, que calculen que podrien ser uns 90, i apostar per les baixes incentivades, una proposta que els treballadors encara mantenen.

D'aquesta manera, calculen que entre 110 i 120 persones podrien deixar Mahle, una mesura que consideren 'proporcionada' a la situació actual. Paral·lelament, per a la resta de plantilla, proposen que la direcció presenti un ERO temporal, 'ni que hagi de durar tot l'any', segons Sánchez.

El comitè d'empresa, a més, també ha explicat en declaracions a l'ACN que si la davallada de comanes es manté, estan oberts a buscar altres solucions que no passin per l'extinció de contractes. 'Si ens maten ara la plantilla, això ja no serà possible', ha conclòs Sánchez.

En un mes començaran els primers acomiadaments

Segons el comitè d'empresa, la direcció de la planta ja els ha avançat que en el termini d'un mes han d'acomiadar 140 persones i la resta de treballadors afectats per l'ERO s'hauran de deixar Mahle abans de l'estiu.

De moment, el comitè d'empresa ha mantingut una reunió amb la inspectora de Treball que porta el cas de Mahle i li han reclamat que el departament 'no accepti l'ERO', li han exposat motius i estan elaborant un contrainforme.

Així mateix, els representants dels treballadors de Mahle també s'han reunit amb el director general de Recursos Humans de la planta, que ja els va assegurar que el procés 's'havia de negociar' però el comitè ha assegurat que no negociarà si es mantenen sobre la taula aquests acomiadaments.

www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3537161