CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un miler d’immigrants participen a la manifestació de la Campanya “Papers sense contracte” dissabte 11 d’abril a Barcelona

Dissabte, 11 abril, 2015

Un miler de migrants reclamen a Barcelona papers sense contracte de treball

Seguint aquesta iniciativa, més de 2000 persones ja han presentat sol·licituds de residència en una quinzena de localitats catalanes.

Un miler de persones migrants es van manifestar dissabte 10 d'abril a la tarda a Barcelona per reclamar que s’elimini el requisit del contracte de treball per regularitzar la seva situació. La marxa, convocada per la campanya Papers Sense Contracte, va reunir persones provinents de diverses poblacions del territori català on col·lectius de migrants s’estan organitzant entorn aquesta reivindicació. Un d’ells és Gamal A., un jove senegalès de l’associació Papers per a Tothom de Granollers, que després de vuit anys en situació irregular ha arribat a una dura conclusió: “Si una persona no té papers aquí no val res”.

Al ja clàssic crit de “Cap persona és il·legal”, la manifestació va començar a les cinc de la tarda a la Plaça Catalunya i va pujar pel mig de Passeig de Gràcia en direcció a la Subdelegació del Govern central, ja que l'Executiu estatal és el responsable darrer de la regularització de les persones estrangeres. L’ambient combatiu va predominar entre les dones, homes, nens i nenes de diversos països d’origen que es van sumar a la convocatòria, amb una important presència persones d'origen subsaharià, entre elles, també algunes de les desallotjades de les naus del Poblenou. I, sempre en primera línia, les dones de Sindillar, el sindicat de les treballadores de la llar.

Més de 2.000 sol·licituds presentades

Durant la lectura d'un manifest, es va informar que en un total de 15 poblacions ja s’han presentat més de 2.000 sol·licituds de residència aportant tota la documentació requerida a excepció del contracte de treball. A la ciutat de Lleida, per exemple, Yaya B. ens explicava molt animat que “s’han entregat 300 sol·licituds” i ara es plantegen “començar a presentar-ne a altres pobles de la zona com Alcarràs o Bell-Puig”.

Un dels portaveus de la campanya a Terrassa, el marroquí Karim El Otmani, critica durament al Govern estatal per “continuar exigint un contracte de treball” a les persones estrangeres tot i saber que “les màfies venen contractes als immigrants”. Diverses persones assistents a la manifestació confirmaven que s’estan demanant fins a 8.000 euros a canvi d’un contracte.

“Aquesta Llei no respon a la realitat”

I és que, tot i l’actual situació econòmica, la legislació d’estrangeria continua exigint que per renovar o regularitzar els papers s’ha de presentar un contracte de treball d’un any i a jornada completa, un objectiu pràcticament impossible d’assolir amb els actuals nivells històrics d’atur. “Aquesta Llei no respon a la realitat”, assenyala Karim.

La Campanya ‘Papers sense Contracte’, a partir d’ara, pretén continuar treballant per estendre la xarxa de municipis on s’han aprovat mocions que obren el camí a aquesta reivindicació. A més, seguirà pressionant la Generalitat perquè emeti un Certificat d’esforç d’integració social –que es la única via per accedir a la regularització saltant-se l’obstacle del contracte– i també al Govern estatal perquè finalment regularitzi aquestes persones. Tot un laberint burocràtic que intenta invisibilitzar les persones que més han patit els darrers anys de crisi i retallades.

* Notícia extreta de la revista Directa.
https://directa.cat/actualitat/un-miler-de-migrants-reclamen-barcelona-papers-sense-contracte-de-treball


Manifestació que la Campanya 'Papers sense Contracte' organitza per DISSABTE 11 d'abril a les 17h a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Us hi esperem.

Més info: https://stopapartheid.wordpress.com/

Contacte premsa: Enrique Mosquera - 660620669 / Karim El Otmani - 677042133


Companys i companyes,

Aconseguir la regularització és per a les persones immigrades l'única manera de deixar de ser invisibles i optar al ple reconeixement dels seus drets, que també són els nostres drets. El govern de l'estat, no obstant, els exigeix demostrar que tenen contracte per un any a temps complet, requisit pràcticament impossible d'aconseguir en la situació d'atur i precarietat laboral actual.

Ja fa un temps s'està impulsant a tot Catalunya una campanya per reivindicar PAPERS SENSE CONTRACTE i el proper DISSABTE dia 11 s'ha convocat una MANI a les 17 h a Plaça Catalunya per portar al carrer una vegada més aquesta reivindicació.

US HI ESPEREM!

MANIFEST PER LA REGULARITZACIÓ DE LES PERSONES MIGRADES SENSE CONTRACTE DE TREBALL

BARCELONA, maig de 2014

La situació que viuen les persones immigrants en plena crisi, les polítiques de retallades i les inquietants derives governamentals en matèria de drets civils és sovint encara més greu que la situació que pateix la majoria de la població. Episodis dramàtics com els de Ceuta o la realitat quotidiana dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) ens ho recorden de forma impressionant.

En aquestes circumstàncies, la Llei d’Estrangeria mostra les seves facetes més perverses. Persones amb molts anys de residència a l’Estat espanyol no tenen papers, ja sigui perquè mai van poder accedir a ells o perquè després de diverses renovacions els van perdre per falta d’un contracte de treball. Un elevat nombre de nens i nenes nascuts a l’Estat espanyol no tenen papers, amb els problemes de tot tipus que això implica. Moltes famílies no poden reagrupar-se per falta d’un treball suficientment remunerat.

En tots aquests casos, la greu dificultat per aconseguir un contracte de treball d’un any amb un salari igual o superior al Salari Mínim Interprofessional en còmput anual, en un país amb diversos milions de desocupats, i amb una creixent economia submergida, constitueix el principal obstacle per a la regularització d’aquestes persones. Aquesta irregularitat administrativa aboca a moltes persones a una greu exclusió social fent-los més vulnerables a l’explotació laboral a l’economia submergida, a la dependència de les màfies que venen contractes inservibles, a la impossibilitat d’obtenir un habitatge, a la falta d’accés a la sanitat i a les dificultats per a una educació de qualitat. En definitiva, els priva d’una vida digna a la qual sens dubte té dret tota persona.

És per això que les organitzacions que subscrivim aquesta declaració, mentre la correlació de forces no permeti la necessària derogació de la Llei d’Estrangeria, volem impulsar una campanya basada en la pressió i mobilització social per a facilitar la regularització d’aquestes persones i plantejar-nos com objectiu l’eliminació del contracte de treball com a requisit per a l’obtenció o renovació de papers. Per a assolir-lo, plantegem les següents propostes:

Exigir als Ajuntaments catalans el compliment de la Llei del Padró i, en conseqüència, que empadroni a totes les persones sense necessitat de domicili i independentment de la seva situació administrativa, tràmit imprescindible per a la seva posterior regularització administrativa.

Reclamar també als Ajuntaments que assumeixin l’interès públic de la regularització de les persones migrades i demanar que proposin l’arrelament favorable per vulnerabilitat social i sense necessitat de contracte, com finalment va fer l’Ajuntament de Barcelona en el cas de les persones desallotjades de les naus del Poblenou.

Exigir a la Generalitat de Catalunya que emeti els informes d’arrelament favorables (que es concreten en certificats d’esforç d’integració) sense la necessitat d’un contracte de treball i traslladar, a continuació, la pressió al Govern de l’Estat perquè interpreti la Llei amb la major flexibilitat possible.

Per a arribar a aquests objectius s’impulsarà la presentació de mocions als Ajuntaments per part dels grups municipals afins a aquesta campanya però, sobretot, es continuarà amb la mobilització social iniciada per col·lectius d’immigrants en alguns municipis catalans i es treballarà per a la seva extensió gràcies al suport de les organitzacions polítiques, socials, veïnals i sindicals que també lluiten per la igualtat de drets entre les persones.

Els col·lectius sotasignats ens comprometem amb aquesta lluita justa i necessària per la unitat del món del treball i la cohesió social en els nostres barris. En una paraula, per la dignitat de totes i tots.

Campanya ‘Papers sense Contracte’

Més info: https://stopapartheid.wordpress.com/

Contacte premsa: Enrique Mosquera - 660620669 / Karim El Otmani - 677042133

E.mail Contacte: papersidretspertothom@gmail.com

Campanya Papers Sense Contracte