CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Un miler i mig de confederals acudeixen a la manifestació de CGT del 18 d’abril a Saragossa

Dilluns, 20 abril, 2009

Copia_de_18-04-2009_CGT_contra_la_crisis_34.jpg

Al voltant de 1.500 militants de CGT han secundat la manifestació convocada per la Federació Estatal de Sindicats del Metall de CGT el dissabte 18 d'abril a Saragossa, assumida per la totalitat de l'Organització com part de la campanya de CGT contra la crisi capitalista i cap a la vaga general, mobilització que tots els ens han coincidit a considerar "un èxit".


La marxa sortia de la Plaça Glorieta Sasera a la una del migdia, dissabte 18 d'abril per a, després de recórrer els carrers de la capital aragonesa, acabar passades les tres de la tarda amb les intervencions del Secretari General de CGT, Jacinto Ceacero, el Secretari General de la FESIM, César Yagües, i el Secretari de Relacions Internacionals de CGT, José Pascual Rubio, aquest últim per a llegir-nos els missatges de suport de diferents organitzacions sindicals europees.

Va tancar l'acte un company del Sindicat del Metall de Saragossa, que va interpretar a la trompeta la nostra marxa triomfal, corejada pels i les presents. Tots ells van ser presentats per Irene de la Cuerda, Secretària General de CGT Aragó i Rioja, que va exercir a la perfecció d'amfitriona, igual que tota la Confederació Territorial, a la qual cal felicitar per l'estupenda organització de l'esdeveniment, que va comptar fins i tot amb una traductora per a sordmuts.

En la pancarta que obria la marxa es podia llegir: "Que la crisi la paguin els rics", lema de la convocatòria, flanquejat pels cartells de la mateixa i els logotips de CGT, CGT-FESIM i la Coordinadora de l'Auto de CGT. Altres pancartes que vam poder veure van ser "Contra els ERO i els acomiadaments, mobilització i lluita" (a l'escenari), "És l’únic camí: Dignitat i Lluita", dels companys catalans; "Per l'ocupació, pel futur", de la Secció Sindical d'Iveco; "Per l'ocupació digna en la Badia", dels compas de la Badia de Cadis i d'Algesires"; i un parell de pancartes d'altres organitzacions que han acudit també a la convocatòria: CAB-SEI-Classe Contra Classe ("Imposem a CCOO i UGT Vaga General ja. Nadiva o estrangera, la mateixa classe obrera") i la Coordinadora Antifeixista de Saragossa ("Crisi per a qui? Capitalistes=terroristes").

Entre les consignes més corejades, vam poder escoltar sobretot les ja habituals "Que la crisi la paguin els rics" o "Fa falta ja una vaga general", que resumeixen a la perfecció els motius de la mobilització. A la mani han assistit companys i companyes de tot l'Estat.

Per a tancar aquest dia de reivindicació i lluita, a les quatre de la tarda tenia lloc un concert a la Plaça de San Agustín amb els grups Dadá, Epilepssia, Rapsusklei, Akademia de Alkimistas i Huellas de Barro, que va constituir una oportunitat perfecta per tal que els i les confederals vinguts/des de diferents parts del mapa poguessin passar una bona estona junts de sana confraternització i concloure així de la millor manera possible aquest dissabte de sol radiant.

El mateix matí del dissabte tenia lloc també a Saragossa una manifestació contra els transgènics a la qual, per coincidir amb aquesta mobilització, no hem pogut acudir. El company Jacinto Ceacero va resumir els pensaments de tots i totes afirmant que "el nostre cor ha estat també allí".

Crònica de Roberto Blanco (Rojo y Negro).

Video de la manifestació de Saragossa:

Video de la intervenció de Jacinto Ceacero, Secretari General de la CGT:

Vídeo de la intervenció de José Pascual, Secretari de Relacions Internacionals, comunicats de la CUT (Itàlia) i de la CNT (França):

Vídeo de la intervenció de César Yagües, Secretari General FESIM-CGT: