CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Un militante del anarquismo español (Memorias 1889-1948)”, un llibre autobiogràfic de Manuel Sirvent

Diumenge, 15 juliol, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Un militante del anarquismo español (Memorias 1889-1948)

Manuel Sirvent Romero

Fundación Anselmo Lorenzo, 2012, 418 pàg.

Aquesta edició crítica de les memòries de Manuel Sirvent és fruit d'un pacient treball d'investigació començat a iniciativa de la néta de l'autor, Melodia Sirvent, i del catedràtic Pierre-Luc Abramson. Ha estat desenvolupada per Joël Delhom, especialista en anarquisme i professor en la Universitat de Bretanya Sud (Lorient), que s'ha encarregat de l'edició, introducció i notes del llibre.

Manuel Sirvent (Elda, Alacant, 1889 - Orsay, França, 1968), home d'acció, no va escriure gairebé gens llevat de aquestes memòries, en les quals narra mig segle d'experiències individuals i de lluites col·lectives.

Després d'una intensa activitat de propagandista al Llevant i Barcelona, en la dècada de 1920 el modest sabater va arribar a exercir les més altes responsabilitats en el Comitè Nacional de la Confederació Nacional del Treball i en el Comitè Peninsular de la Federació Anarquista Ibèrica, sent un dels protagonistes de les conspiracions contra la monarquia. Durant la Guerra Civil va contribuir a la socialització de la indústria del Calçat i, després, va ser internat en diversos camps de concentració a França i en la illa anglonormanda de Alderney. Una vegada alliberat, es va dedicar a organitzar la Regional de Bretanya del MLE-CNT en l'exili.

El relat d'aquesta vida singular és el testimoniatge emocionant del valor i la fidelitat de l'autor als principis anarquistes, mantinguts a pesar d'una constant repressió; però també ofereix un panorama del moviment llibertari en el seu conjunt, com ho demostren les notes i l'estudi introductori. Completen l'obra diversos apèndixs documentals.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció