CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Un model de ferrocarril públic i social”, document editat pel Sindicat Federal Ferroviari de la CGT

Dilluns, 14 febrer, 2011

El llibret de 46 pàgines el podeu descarregar en el document adjunt, que es divideix en la introducció, la primera part, dedicada a explicar la realitat del ferrocarril a l'Estat espanyol, i la segona part, dedicada explicar quin model de ferrocarril volem.

En el SFF-CGT hem mantingut durant anys un projecte de defensa del ferrocarril que ha tractat de transcendir els aspectes purament sindicals, incloent en els nostres plantejaments el concepte d'un servei públic que ha d'estar a l'abast de tots i orientat al servei de la societat, i una manera de transport amb avantatges socials i mediambientals que comencen a ser reconegudes tant pel públic com per les pròpies administracions que han legislat i actuat en la seva contra.

La nostra voluntat ha estat des d'un començament treballar conjuntament amb col·lectius socials i arribar al públic amb un discurs clar, argumentat, obert i raonat, afavorint el debat i permetent que els àmbits més amplis de la societat tinguin coneixement del que des de les institucions es pretén fer amb un ferrocarril que és de tots.

El treball d'anàlisi ha estat recolzat en tot moment per un esforç per arribar al públic, i fonamentalment a la societat organitzada: usuaris, veïns, estudiants, associacions. El nostre missatge ha arribat en nombroses ocasions, i fonamentalment per mitjà de la mobilització, a una àmplia opinió pública a través dels mitjans de comunicació i de la nostra feina d'informació directa als usuaris del ferrocarril.

Ha estat un treball ben elaborat, un esforç dilatat en el temps, i si observem amb atenció com han canviat en l'última dècada tant l'opinió pública, que comença a ser conscient dels avantatges del ferrocarril com manera de transport i del ferrocarril públic en particular com una cosa que li pertany i sobre el que hauria de ser consultada, o els discursos polítics i institucionals que pretenen disfressar els seus propis actes i els interessos veritables als quals serveixen, veiem que el treball realitzat no ha estat estèril. Però també hem de reconèixer que queda molt per fer.

SFF-CGT

www.sff-cgt.org

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció