CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una cosa és el que es diu i una altra el que es fa

Divendres, 25 febrer, 2011

Demà dissabte dia 26 de febrer es reuneix la Convenció Programàtica Municipal ICV-EUiA-EPM i en la seva proposta de programa marc recullen tot un seguit de propostes que ells mateixos defineixen com d'esquerres de debò.

La veritat és que si no coneguéssim les seves actuacions podrien fins i tot il·lusionar-nos, però com ja portem des de l'any 2000 sota el mandat del grup ICV-EUiA que gestiona la Presidència de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins a través d'Imma Mayol no podem creure les seves paraules.

En aquests darrers 11 anys la gestió duta a terme en Parcs i Jardins ha estat a les antípodes de les declaracions realitzades aquests dies per Ricard Gomà, en el sentit que els ajuntaments és converteixin "en la gran trinxera de defensa de l'Estat del Benestar", en l'actual "context de predomini de les polítiques neoliberals"

I encara que estaríem d'acord amb les seves paraules, la realitat a Parcs i Jardins és que l’Institut que han gestionat aquests anys ha realitzat una política social i laboral neoliberal.
Durant aquests anys de mandat d'ICV-EUiA s'ha produït un aprofundiment en la privatització de l’Institut transformant-lo d'Organisme Autònom a Entitat Pública Empresarial. Així mateix ha permès infinitat de contractes irregulars (per a tècnics i càrrecs, sense passar per oferta pública), mentre que nega l'accés a treballadors de jardineria i adjudicant el servei públic a contractes privats d'ineficàcia demostrada.

Entre la infinitat de fets que són el reflex d'una opció política ICV-EUiA que no difereix en res de la que pogués executar qualsevol polític de dretes i ultraliberal, podem destacar l'acomiadament de quatre treballadors amb categoria de directius a l'octubre de 2001, aplicant motius objectius, emparant-se en una reforma laboral imposada pel govern Aznar, la querella criminal presentada contra els delegats del Comitè d'Empresa, les innombrables condemnes per vulneració del dret de vaga, per contractes de frau de llei, per incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals... Són nomes un petit exemple de la seva gestió

Avui de nou tornen a utilitzar mesures neoliberals al no contractar com a interins als treballadors i treballadores que finalitzen el seu contracte de rellevistes, la qual cosa suposa l'acomiadament d’onze persones que finalitzen aquest contracte al llarg del present any (i 85 fins al 2014), escudant-se en una suposada aplicació de la taxa de reposició del 10% que recull la Llei de Pressupostos de l'Estat. Per a major escarn de tota la plantilla de Parcs i Jardins, la Sra. Mayol pretén disfressar els acomiadaments adjudicant-los, en funció de les jubilacions parcials que es vagin donant al llarg de l'any, un nou contracte de relleu, la qual cosa no només no soluciona els acomiadaments, sinó que a més rebenta els acords i deixa sense expectatives a els que pertanyen a la borsa de treball de l'Institut, derivada de l'última oferta pública, que estaven propers a signar contractes de treball com rellevistes. Aquesta mesura suposa un greu incompliment del Conveni Col·lectiu vigent i un canvi de criteri malintencionat respecte a la política seguida el passat any. Amb la mateixa taxa de reposició de la Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat es van signar 22 contractes d'interinitat, sense problemes i suposa una contradicció enorme amb la política d'ocupació recollida en la seva proposta de programa marc per a les eleccions municipals del 2011

Una política “d’esquerra de debò” a Parcs i Jardins, és complir amb el conveni i realitzar els contractes d’interinatge estipulats, és contractar al personal necessari (1’2 persones per hectàrea) per realitzar el manteniment adequat a les zones verdes de la ciutat i contractar el personal eventual necessari per cobrir els períodes vacacionals de la plantilla

Secció Sindical de CGT a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona