CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una delegació de la CGT de Catalunya participarà en els actes del 1r de Maig a Palestina

Dimecres, 25 abril, 2007

Un grup format per una dotzena d'afiliats i afiliades de la CGT de Catalunya, coordinats per la Secretaria d'Acció Social de la CGT de Catalunya, participaran aquest 1r de Maig de 2007 en diversos actes organitzats a Gaza (Palestina) pel sindicat UICTP, en el marc de la crida de solidaritat feta per aquest sindicat palestí, i com una mostra més del suport de CGT a la lluita del poble palestí.

La CGT de Catalunya al 1r de Maig a Palestina

Des de l’inici de la segona intifada, Israel ha imposat una política d’ofegament sobre el poble Palestí, especialment sobre la franja de Gaza. Les pitjors conseqüències han estat per a la població treballadora, que amb un índex d’atur del 40% és la més afectada pel tancament i el bloqueig de la franja que els impedeix arribar cada dia a la feina.

En els darrers mesos les ofensives militars israelianes han caigut indiscriminadament sobre una població que viu amuntegada en la franja de Gaza, la zona més densament poblada del món. Es en aquest context que ha nascut l’Unió Independent de Comitès de Treballadors Palestins, que lluita contra l’ocupació, per la defensa dels drets dels treballadors i la construcció d’un moviment obrer de base, independent i democràtic.

Aquest sindicat va realitzar, a finals del 2007, una sèrie de xerrades per Catalunya i va realitzar una crida a la participació en la manifestació del primer de maig a Gaza per tal de denunciar i trencar l’aïllament que pateix el seu poble, per utilitzar aquest 1 de maig per visualitzar la resta de treballadors del món que estan en contra d’aquest bloqueig.

Des de la Secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya hem organitzat una delegació per assistir aquest primer de maig a Palestina amb els nostres companys de la UICTP, la CGT responem a la crida i posem en pràctica el suport mutu i la solidaritat internacionalista que caracteritzen la nostra organització.

Aquest primer de maig anem a Palestina per denunciar el bloqueig brutal a que sotmet Israel al poble Palestí, privant-lo de les seves terres, la seva aigua, esquarterant Cisjordània mitjançant colònies disperses en el seu interior i tancant Gaza amb murs i una sola entrada que la converteixen en una veritable presó, per denunciar l’incompliment de les múltiples resolucions de les Nacions Unides contra l’Estat d’Israel i la violació sistemàtica que fa aquest Estat dels drets humans més bàsics, anem a Palestina a mostrar als nostres companys el nostre suport i recolzament.

Secretaria d'Acció Social de la CGT de Catalunya