CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una manifestació contra els desnonaments a Terrassa acaba amb l’ocupació d’un edifici

Dissabte, 17 desembre, 2011

XAVI MARTÍ | 16/12/2011 - Setmanari Directa

El 16 de desembre una marxa formada per unes 400 persones que s’ha allargat dues hores ha acabat amb l’ocupació d’un edifici de tres pisos i de nova construcció situat al carrer Pompeu Fabra número 91 de Terrassa. La manifestació, convocada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la ciutat vallesana, anava encapçalada per una pancarta on es podia llegir “Pel dret a l’habitatge. Dació en pagament retroactiva. Stop desnonaments i lloguer social ja!”. Durant la protesta, que ha passat per un gran nombre de carrers, s’ha cridat contra els centenars de desnonaments que es registren cada dia a l’Estat espanyol. En clau local, les pancartes de les manifestants també han servit per denunciar que a Terrassa existeixen 5.000 vivendes buides i desocupades i que, tot i això, es comptabilitzen tres desnonaments al dia.

La manifestació, que s’ha convocat sota el lema “Pel dret a la vivenda”, tenia tres demandes bàsiques: “La regulació de la dació en pagament (quan s’entrega el pis es cancel·la el deute hipotecari) i el desbloqueig de la ILP presentada per la PAH i altres agents socials”; “Una moratòria dels desnonaments per motius econòmics mentre les entitats financeres continuïn acumulant milers de pisos buits que no estan complint la seva funció social”, i “La reconversió del parc de vivendes buides i executades en un parc de lloguer social per fer efectiu el dret a la vivenda”.

La manifestació ha transcorregut de forma pacífica, però a la rambla Francesc Macià s’ha registrat moments de tensió. Una persona ha fet pintades als aparadors de vidre de dues caixes per denunciar que les entitats bancàries són les que impulsen els desnonaments que deixen al carrer a centenars de famílies que no poden pagar les hipoteques. En aquell moment, tres mossos uniformats i quatre agents de paisà (tres homes i una dona) s’han acostat a aquesta persona amb intenció d’identificar-la i, possiblement, detenir-la. El servei d’ordre de la marxa ha intercedit i després de diversos moments de tensió, els agents de la policia catalana s’han retirat i ha continuat la marxa de protesta.

Després de dues hores de marxa, la comitiva ha arribat al número 91 del carrer Pompeu Fabra. Davant de la façana de l’edifici s’ha representat una obra de teatre: un policia, armat amb una porra, ha rebut diners dels personatges que feien de banquers i, a base de cops i violència, ha desallotjat una casa (representada per una caixa de cartró). Un cop realitzada la performance, s’ha entrat a l’edifici i s’ha desplegat un pancarta des del terrat que evidenciava la funció social de l’ocupació de l’habitatge.

www.setmanaridirecta.info/noticia/marxa-contra-els-desnonaments-terrassa-acaba-amb-l%E2%80%99ocupacio-d%E2%80%99un-edifici

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció