CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una Plataforma dóna suport als conductors d’autobusos de Barcelona i insta als usuaris a no pagar els dies de vaga

Dijous, 27 març, 2008

Una plataforma d'usuaris de transports públics de Barcelona, formada per 48 organitzacions, ha expressat avui el seu suport a la reivindicació de dos dies festius a la setmana dels conductors d'autobusos, i ha instat els usuaris a no abonar el bitllet els dies de vaga.

En roda de premsa davant del departament de Treball, on aquest matí representants de TMB i dels conductors d'autobús en vaga han reprès les negociacions després del parèntesi de Setmana Santa, diversos representants de la plataforma han exposat el seu suport als vaguistes i han criticat l'alcalde de Barcelona per la durada del conflicte.

Els membres d'aquesta plataforma reclamen el suport i la solidaritat dels usuaris amb el conflicte laboral dels conductors, de la mateixa manera que ja va passar l'any 1951 amb la vaga d'usuaris que van deixar d'utilitzar els tramvies per l'alça del preu del bitllet de 0,50 a 0,70 pessetes.

Aquesta organització de suport ha repartit diversos centenars de falses 'targetes' de transport, que assemblen en mida i colors verd i gris a les reals i en què s'insta a no pagar el bitllet mentre duri el conflicte laboral.

Les sigles TMB apareixen en la 'targeta' amb el significat "Tots i totes mobilitzem Barcelona", i també s'hi demana una ajuda econòmica per l'import d'un bitllet a un compte corrent, que servirà com caixa de resistència per als vaguistes.

La Plataforma Usuaris/es pels dos dies està formada per 48 organitzacions de diversa índole, des de l'associació de veïns de Can Ricart, sindicats com USTEC-STEs i diverses seccions sindicals de CGT, l'Associació de Papers i Drets per a Tots, així com col·lectius alternatius i el Partit Comunista del Poble de Catalunya, entre d'altres.

El portaveu de la plataforma, Manel Ros, ha indicat que l'objectiu de la mateixa és donar suport als conductors d'autobusos i també garantir la seguretat dels usuaris del transport públic ja que, segons la seva opinió, descansar només un dia a la setmana suposa més estrès i pressió per als treballadors.

També ha criticat a l'alcalde de Barcelona i a la resta de grups municipals per no facilitar un acord que solucioni aquest conflicte laboral, així com per "la fortuna" que s'ha gastat TMB en l'elaboració d'un tríptic en el qual s'afirma que l'empresa està a favor dels dos dies de festa per als conductors, "quan al Nadal deien que ja els tenien".

Diversos membres de la plataforma han estès les crítiques als sous dels directius de TMB, alguns dels quals cobren uns 6.000 € al mes, mentre els conductors no arriben als 1.500 € amb 30 anys d'antiguitat, segons que ha informat un dels conductors d'autobús present a l'acte.

"Hi ha altres ciutats en les quals els conductors tenen el dret (als dos dies festius) i a la vegada el preu del bitllet és molt més baix que l'actual a Barcelona", s'afirma en el manifest dels usuaris.

COMRàdio|COMRàdio


Una plataforma d'usuaris d'autobusos desafien els barcelonins a viatjar gratis en solidaritat amb els conductors vaguistes

Han creat una rèplica de les targetes T-10 i l'han batejat com a T-Dos Dies. En repartiran 60.000 exemplars i demanen als usuaris que presentin aquests abonament reivindicatiu als xofers dels autobusos i que passin sense pagar

Un col·lectiu d'usuaris dels autobusos de TMB, format per 48 entitats socials, ha presentat una simulació d'un abonament de transport públic, batejat com a T-Dos Dies. Aquesta targeta ha estat creada amb la finalitat de viatjar gratis per solidaritzar-se amb els vaguistes que des de desembre reivindiquen dos dies de descans a la setmana. Demà, que hi ha prevista un convocatòria de vaga, començaran a distribuir-se.

Manel Ros, un dels membres de la plataforma, ha explicat que "mostrant la targeta T-Dos Dies als conductors, els usuaris no haurien de pagar el bitllet". Així doncs, els passatgers que decideixin tenir aquest abonament i seguir les consignes de la plataforma l'haurien de mostrar als conductors de bus i ells mateixos decidiran si els deixen passar o no. Aquest abonament, no només serà vàlid els dies de vaga, sinó que podrà ser utilitzat de forma indefinida fins que acabi el conflicte laboral. S'han imprès 60.000 d'aquests abonaments reivindicatius.

Escarp evita referir-se al nou 'abonament'

La regidora de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i Presidenta de TMB, Assumpta Escarp ha evitat valorar l'abonament presentat pel col·lectiu d'usuaris. Escarp, però, confia que la reunió prevista per aquest vespre amb els sindicats serveixi per "avançar fins a un acord amb CGT i ACTUB" tot i que assegura que no hi veu "molta voluntat" per part dels sindicats.

Diari Avui|Diari Avui


Web de la Campanya Usuaris/es pels Dos Dies >>