CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una sentència judicial obliga a Seat a readmetre a Juanma Samedy, afiliat a CGT, en considerar nul el seu acomiadament

Dijous, 10 octubre, 2013

Un jutge veu discriminació sindical en l'acomiadament d'un empleat de CGT a Seat

Barcelona, 9 oct (EFE).- Un jutge de Barcelona ha declarat la nul·litat i la readmissió immediata d'un treballador de Seat que va ser acomiadat per proferir grolleries en el seu lloc de treball, al considerar que els fets no estan provats i que l'afectat, de CGT, va sofrir un "mòbil discriminatori" per la seva afiliació sindical.

Juan Manuel S.J., treballador de Seat des de 2002, va ser acomiadat al juliol de 2012 mitjançant una carta en la qual se li explicava que havia incorregut en faltes laborals "molt greus" d'ofenses verbals i de transgressió de la bona fe contractual.

En la sentència, el titular del jutjat social nº 8 de Barcelona, Francisco Leal, destaca que l'empresa, per conductes similars, va imposar amb anterioritat sancions de caràcter més lleu que en cap cas van derivar en l'acomiadament de l'empleat.

El magistrat, a més, no considera acreditat que el denunciant es baixés els pantalons en el seu lloc de treball i comencés a cridar les expressions indicades en la carta d'acomiadament. "Cap prova practicada subjecta a contradicció pot constatar amb el mínim rigor probatori el referit fet", assenyala el jutge, ja que l'única persona que pel que sembla va veure a Juan Manuel S.J. realitzar aquesta acció no va comparèixer en el judici per a ratificar la seva versió.

El jutge considera que el treballador va ser víctima d'una situació de discriminació per la seva afiliació a CGT, un sindicat de "manifesta combativitat i incomoditat" per a Seat, afegeix el jutge, que assenyala que aquest extrem no és "expressament discutit ni contrariat per l'empresa demandada".

La sentència assenyala, en aquest sentit, que dies abans de l'acomiadament de Juan Manuel S.J., CGT va presentar una demanda de conflicte col·lectiu davant la "disconformitat i disgust" dels sindicats majoritaris i de la pròpia empresa.

Per això, el jutge declara la nul·litat de l'acomiadament i condemna a Seat a readmetre "immediatament" a Juan Manuel S.J., abonant-li a més els salaris deixats de percebre des de la data d'acomiadament fins a la seva readmissió. La companyia pot presentar un recurs de suplicació contra aquesta sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

http://es.noticias.yahoo.com/un-juez-ve-discriminaci%C3%B3n-sindical-173100485--spt.html


DECLARAT NUL L'ACOMIADAMENT DE JUANMA SAMEDY, TREBALLADOR DE SEAT ACOMIADAT PER UNA CALÚMNIA I MUNTATGE D'ALGUNS SUPERVISORS I ALTRES CAPS DE SEAT

El jutjat social nº 8 de Barcelona ha declarat la nul·litat i la readmissió immedidata de Juanma Samedy després de provar que els fets que li imputaven eren falsos i que l'ambient “discriminatori contra CGT” a SEAT és evident i palmari.

Agraïm a tots i totes les que des de CGT o altres organitzacions han demostrat el seu suport, solidaritat o presència en la lluita que aquest company i la secció sindical de SEAT hem dut en l'any llarg de campanya per la readmissió de Samedy.

Maleïm i rebutgem a totes les persones que des del principi d'aquest muntatge, han calumniat, mentit, mantingut la infàmia i per tant han estat responsables que una persona i tot el seu entorn familiar s'hagi vist afectat de manera econòmica i social per un acomiadament arbitrari, injust i injustificable.

La Direcció de SEAT ha d'ara complir amb la seva paraula donada que si es demostrava que els fets eren falsos, Samedy seria readmès. Des de la CGT entenem que no cap presentar un recurs davant una sentència que simplement repara una canallada d'alguns individus contra Samedy i la CGT.

Si l'empresa mantingués l'acomiadament i el recurs d'aquesta sentència, ho estaria fent a pesar d'haver-se demostrat que els fets eren falsos i incompliria la seva paraula de manera incomprensible. Esperem que SEAT readmeti immediatament a Juanma, però també estem preparats per a seguir exigint la seva readmissió amb totes les nostres forces, en cas contrari.

Una abraçada solidària, llibertària i en la lluita.

Secció Sindical CGT SEAT

http://www.cgt.info/fesim/?p=3627