CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una setmana moguda que acabarà el dissabte amb una gran manifestació

Dimarts, 5 febrer, 2008

Després de l'anunci de la manifestació del dia 9 i de l'assemblea (amb aturada de sis hores) del dia 12, s'estan produint i es van a produir una sèrie d'esdeveniments que és necessari que la plantilla conegui.

Com és sabut, totes les reunions que hem tingut amb la direcció des del 14 de gener no han servit per a res, ni tan sols ha sigut possible obrir veritablement la negociació ja que l'empresa s'ha mostrat en tot moment poc inclinada a acceptar gens del que li hem posat damunt de la taula i inclús s'ha negat a parlar del tema més important: els dos dies de descans setmanals.

EL SIT TRENCA LA REUNIÓ DEL DILLUNS

La setmana ha començat amb un intent de reunió de la Comissió Delegada en la que l'empresa ens havia anunciat que ens anava a portar per escrit un resum de la seva posició davant del conflicte. Diem intent de reunió perquè aquesta finalment no s'ha pogut realitzar pel fet que el SIT, de manera provocativa, s'ha presentat a la reunió amb un delegat no conductor, concretament amb el cap Faus, motiu pel qual, primer tots els delegats del Comité de Descansos, i després els de UGT i CCOO, hem abandonat la sala en senyal de protesta. (Recordant el mandat de l'assemblea: els descansos dels conductors/es els negocian els delegats conductors/es).

LA GENERALITAT CONVOCA REUNIÓ PER AL DIMECRES

Sens dubte, i davant de la situació d'extrema “raresa” que està provocant la manera de negociar que està mantenint la direcció i el perill que la situació s'agreugi, des de la pròpia Generalitat i a través del director general de Relacions Laborals, han decidit prendre cartes en l'assumpte. Divendres passat arribava un FAX en què se'ns demanava a tots els implicats, empresa i sindicats, que assistírem el dimecres dia 6 a una reunió en la seu del Departament de Treball per a tractar de trobar un sortida al nostre conflicte.

Els companys del Comité de Descansos, després d'analitzar la situació, veiem en aquesta reunió que convoca la Generalitat, una excel·lent oportunitat perquè l'empresa comenci a negociar seriosament les propostes dels conductors/es; avançant o no la negociació del conveni que ens porte els 30 minuts de descans diaris, la reducció de jornada i els dos dies de descans setmanal.

DIVENDRES 8 DE FEBRER ES REUNEIX EL COMITÉ DE VAGA

A causa de la convocatòria de l'aturada del dia 12, el divendres dia 8 possiblement aquest dia se celebrarà en el Departament de Treball una reunió oficial de conciliació entre la direcció de TMB i el Comité de VAGA que teòricament ha de servir per a acostar posicions; està clar que si l'empresa es continua mantenint en la postura de no voler negociar, serà responsable de les pròximes mobilitzacions.

I ARA QUÈ?

La direcció sempre afirma que som nosaltres els que no volem negociar. Però ara, després de més d'un mes des que va finalitzar la vaga, és ella la que no ha aportat res a la mesa de negociació (res positiu). Esperem, que en el transcurs d'aquesta setmana canvii la seva postura i entengui que no esperarem molt més temps. Si no ens vol escoltar en la mesa, ens escoltaran en el carrer.

[(BARCELONA:

RECORDA DISSABTE 9 DE FEBRER A LES 6 DE LES VESPRADA ENS MANIFESTAREM DES DE LA PLAÇA UNIVERSITAT A LA PLAÇA DE SANT JAUME)]

Ja arriben quasi a un centenar les organitzacions que estan recolzant la nostra manifestació del dissabte dia 9 de febrer. També han anunciat la seva assistència a l'acte nombrosos conductors/es d'autobús d'altres empreses, entre això 10 companys/es de Pamplona que ja tenen fins a hotel emparaulat i que el dia 9 aniran amb nosaltres en la capçalera de la manifestació.

Ara que la ciutat es bolca amb nosaltres, els conductors i conductores de TMB no els podem defraudar, és necessari que la nostra assistència a la manifestació sigui massiva i que ens vegin allí amb les nostres famílies i amics. Recorda: tot el món és necessari, no penses que si tu faltes no passa res, si que passa, faltes tu.

Quelcom gran està succeint en la nostra ciutat, feia anys que la ciutadania de Barcelona no sortia al carrer (com ho farà el dia 9), per a solidaritzar-se amb uns treballadors/es en lluita. Sens dubte, aquesta unió entre uns que lluiten i altres que se solidaritzen serà un referent de cara al futur.

El dia 9 no podem fallar a tanta gent que s'està movent amb i per nosaltres, el dia 9 hem d'estar tots en Plaça Universitat. Quants més siguem, més es donaran compta del greu problema que hi ha damunt de la taula. NO POTS FALTAR!!!

- PELS 2 DIES DE DESCANS
- CONTRA L'AGRESSIÓ QUE VA PATIR EL NOSTRE COMPANY TEO PER PART DELS MOSSOS d'ESQUADRA


PELS DOS DIES DE DESCANS SETMANAL (MADRID)

Els companys de Madrid que no poden vindre a la nostra manifestació ja han anunciat la concentració que tenen prevista fer el dia 15 de febrer

Concentració en solidaritat amb la lluita dels conductors/es d'autobús de TMB/Barcelona i contra la brutalitat policial que estan patint

Divendres 15 de febrer a les 12 hores
Delegació de la Generalitat a Madrid c/ Alcalà 44.

Plataforma sindical-EMT, Comissions de Base, CGT.


Comitè de descansos de les conductores i conductors dels autobusos de Transports de Barcelona|Bloc del Comitè de descansos